Dominic Fritz: solicităm 800 de milioane lei prin PNRR pentru noua Maternitate Odobescu – nu mai avem nevoie de avize, autorizații, studii sau proiecte, le avem pe toate gata

Primăria Timișoara a depus astăzi o cerere de finanțare prin PNRR pentru proiectul noii maternități din zona Balta Verde.

Potrivit primarului Dominic Fritz este un proiect de peste 800 de milioane lei pe care municipalitatea nu are cum să-l suporte doar din bugetul local.

Îndeplinim toate criteriile cerute de Ministerul Sănătății pentru a obține fonduri pentru construirea noii maternități. În plus, am depus cel mai matur proiect, practic suntem în faza în care putem începe construcția anul viitor și să îl finalizăm în 3 ani. Bineînțeles, cu condiția să primim banii. Nu mai avem nevoie de avize, autorizații, studii sau proiecte – le avem pe toate gata. Maternitatea Odobescu, o clădire pentru care plătim chirie, este depășită pentru un spital al vremurilor noastre. Orașul are nevoie ca de aer de noua maternitate, care va avea și centru de fertilizare in vitro, și centru de screening prenatal și un altul de screening al cancerului genito-mamar. Un spital modern, cu peste 200 de paturi la obstetrică și ginecologie, ATI și neonatologie care va deservi întreaga regiune. Acum e momentul în care timișorenii au nevoie de tot sprijinul politic pe care îl pot obține la București și sper ca politicienii care ne reprezintă în Capitală să se bată pentru acest proiect vital al orașului“, a declarat Dominic Fritz.

Zilele trecute șeful PSD Timiș, Alfred Simonis, anunța că Timișoara ar putea primi finanțare pentru construcția Institutului Oncologic prin PNRR, un proiect în valoare de 197 milioane de euro.

La Timișoara este în construcție o maternitate nouă la Spitalul Județean, proiect de 12 milioane de euro, fonduri europene, al Consiliului Județean, al administrației PSDobra.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole