Primăria Timișoara alocă 23 de milioane de lei pentru finanțarea de proiecte culturale în pregătirea TM2023

Primăria Timișoara va aloca în acest an circa 23 de milioane de lei pentru finanțarea de proiecte culturale în pregătirea Capitalei Europene a Culturii.

Potrivit primarului Dominic Fritz a fost lansat primul apel de finanțare „Repere în Cultură”, al cărui buget este de aproximativ 3 milioane de lei.

“Am lansat astăzi primul apel de anul acesta pentru finanțarea de proiecte culturale de anvergură, în pregătirea Timișoarei Capitală Europeană a Culturii. Pregătim anul 2023, când în fiecare zi se va întâmpla câte un eveniment cultural fain, undeva în Timișoara. Apelul lansat astăzi, „Repere în Cultură”, va susține financiar proiecte culturale mari, de tradiție ale Timișoarei și care au un mare potențial să crească atractivitatea culturală a orașului. Proiectele depuse de operatorii culturali vor fi evaluate și selectate de un corp de evaluatori independenți, profesioniști în cultură, care să garanteze calitatea selecției făcute“, a declarat Dominic Fritz.

“Suntem pe drumul cel bun“

“Pentru că oferta culturală pe care o aducem timișorenilor trebuie să fie variată, punem accent pe diversitate, cu secțiuni de evenimente în cartierele timișorene și cu evenimente și activități pentru fiecare. Tocmai aceasta este ideea cu care Timișoara a câștigat titlul și pe care o punem în practică prin energia și creativitatea operatorilor culturali. Faptul că ne-a felicitat recent Comisia Europeană pentru modul în care am aliniat programul revizuit pentru anul viitor la ceea ce am promis inițial că vom face este confirmarea faptului că suntem pe drumul cel bun“, a mai precizat primarul Timișoarei.

În cadrul apelului de finanțare „Repere în Cultură”, valoarea minimă a finanțării nerambursabile este de 250.000 lei, iar valoarea maximă a finanțării nerambursabile este de 500.000 lei.

Un restaurant din Timișoara cu o vechime de 111 ani a creat un meniu dedicat lui Brâncuși – îmbină gusturile din Oltenia cu tehnica franțuzească – în meniu se găsește Poarta Sărutului cu file de păstrăv parfumat cu ghimbir sau Masa Tăcerii cu tartine cu piept de gâscă afumată

Artiștii culinari pleacă într-o călătorie prin lumea lui Constantin Brâncuși, în săptămâna vernisajului expoziției de la Timișoara a marelui artist. Brâncuși s-a născut la Hobița, în Gorj, a trăit la…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole