Festivalul ”Ceau, Cinema!”aduce la Timișoara 15 proiecţii de film

Cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului ”Ceau, Cinema!” aduce, în perioada 15 – 18 iulie, la Grădina de Vară ”Capitol” şi Faber din municipiul Timişoara, 15 proiecţii de film, întâlniri cu mai mulţi cineaşti români invitaţi, precum şi ateliere pentru copii şi adolescenţi.

Pe lângă 12 filme româneşti, festivalul propune o seară cu două comedii franceze trăsnite, care pot fi văzute pe acelaşi bilet: „Discursul” (2020), de Laurent Tirard, şi „Mandibule” (2020), al excentricului regizor Quentin Dupieux. Cele două filme sunt prezentate cu sprijinul Institutului Francez din Timişoara, anunţă organizatorii „Ceau, Cinema!”, într-un comunicat.

În parteneriat cu Animest, cel mai important festival de animaţie din România, „Ceau, Cinema!” prezintă un calup de 11 scurtmetraje de animaţie pentru copii. Proiecţia va fi precedată de un atelier „Ceau, Junior!”, prin care cei mici vor construi o felie de lubeniţă şi vor colora o carte poştală cu Cinema Studio, marca „Timişoara la cutie”.

Trei documentare şi trei filme de ficţiune, realizate de regizori din România aflaţi la început de drum, fac parte din competiţia din acest an, dedicată tinerilor cineaşti. Cele trei documentare sunt „Casa cu păpuşi” (2020), de Tudor Platon, „Copii pierduţi pe plajă” (2020), de Alina Manolache, şi „Noi împotriva noastră” (2020), de Andra Tarara. Cele trei lungmetraje de ficţiune sunt „Otto Barbarul” (2020), de Ruxandra Ghiţescu, „Spirala” (2020), de Cecilia Felmeri, şi „Mia îşi ratează răzbunarea” (2020), de Bogdan Theodor Olteanu, film prezentat la Gala de deschidere, care este susţinută de Conceptual Lab by Theo Nissim.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole