Primăria Sânnicolau Mare plătește aproape 100.000 de lei pentru arbori ornamentali. Un tei a costat 290 de lei, iar pe internet poate fi găsit la 180 de lei

Primăria Sânnicolau Mare plătește în plină iarnă aproape 100.000 de lei pentru arbori ornamentali.

Achiziția fost făcută în luna noiembrie de la firma SC MAGNO FLOWERS SRL din Sânandrei.

Potrivit datelor publicate în Sistemul de Achiziții Publice “orașul Sânnicolau Mare dorește să achiziționeze 244 bucăți arbori ornamentali pentru realizarea plantărilor de toamnă”.

Primăria a acceptat oferta societății din Sânandrei la un preț de 92 de mii de lei.

De acești bani au fost cumpărați 24 de Sophora Japonica (n.r. Salcâm japonez pletos) la un preț unitar de 290 de lei, deși pe site-ul gardenexpert.ro prețul pornește de la 95 de lei.

Totodată, au fost achiziționați 10 tei la un preț unitar de 319 lei, care însă poate fi comandat de pe internet la prețul de 180 de lei.

Lista cumpărăturilor continuă cu 210 platani la un preț unitar de 392 de lei, care pe site-ul coman-spatiiverzi.5net.ro poate fi găsit la 250 de lei.

Cum achiziția s-a făcut prin cumpărare directă, nu există o comparație a prețurilor oferite de alte firme.

Diferențele de preț fiind totuși destul de mari, considerăm că banii publici au fost cheltuiți iresponsabil, de aceea, Buletin de Timișoara va sesiza organele competente ale statului pentru a verifica achiziția în cauză.

Foto: debanat

Recomandările noastre

Cele mai citite articole