Premieră la Timișoara – primul festival cultural care duce proiectele artistice în case – spectacole găzduite în sufrageriile și dormitoarele din cartierul Fabric care se transformă din unități locative în unități culturale

HomeFest, primul festival cultural din România care aduce proiectele artistice în casele oamenilor, ajunge și la Timișoara, la început de noiembrie.

Sufragerii sau dormitoare din cartierul Fabric, din 9 până în 12 noiembrie 2023, e timpul să vă lăsați locuite de creativitate, să vă deschideți nu doar ferestrele, ci și ușile, cucerite de aerul curios al pasionaților de teatru, dans, performance, muzică, film, lecturi sau expoziții! Vrei să participi în calitate de artist sau gazdă la o experiență aparte? Să treci pragul unei lumi unice și irepetabile, în care fiecare apartament se transformă dintr-o unitate locativă într-una culturală? Noi, echipa  HomeFest, suntem în  căutare de 3 artiști și 4 gazde din Timișoara. Așadar, dacă ești artist și vrei să vezi ce înseamnă să performezi la un metru de spectatori, trimite-ne o scurtă propunere, câteva fotografii și eventual un video de maximum 3 minute care să ne dea o idee despre proiectul la care te gândești. Durata reprezentației nu trebuie să depășească o oră și fiecare performance va fi remunerat. Ți-ai imaginat vreodată cum e să găzduiești un spectacol chiar la tine în casă? Dacă da, acum ai șansa de a-ți transpune visurile în realitate. Căutăm 4 gazde primitoare din cartierul Fabric, dispuse să facă din casa în care stau un loc de întâlnire între artiști și publicul timișorean. Spune-ne câteva cuvinte despre spațiul tău de zi cu zi, dacă ești în relații bune cu vecinii, adaugă textului şi o imagine sau un desen și poți avea musafiri importanți la cină!“, arată organizatorii.

Doritorii așteptați cu propuneri la adresa homemculture@gmail.com până joi, 26 octombrie 2023.

Încă din 2014, HomeFest deschide uşa larg experiențelor artistice ce încap în sufragerii, dormitoare, oferind ocazia artiștilor români, dar și străini, să fie descoperiți de un public foarte divers.

HomeFest este un eveniment finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte și organizat în parteneriat cu Casa Jakab Toffler, Asociația Solidart/Teatrul BASCA, Asociația Cetățean de Traian.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole