Timișenii, invitați la trei de festivaluri organizate de vecinii sârbi din Vârșeț – marele festival al vinului cu peste 70 de crame, pe listă

Timișenii sunt invitați să ia parte la o serie de trei de festivaluri organizate și găzduite în luna iulie de vecinii la Vârșeț.

Evenimente la Vârșeț în iulie 2022

Festival Internațional ”Vinofest Vršac”

Primul eveniment  este prestigiosul Festival Internațional ”Vinofest Vršac” care va avea loc pe 1 și 2 iulie 2022.

Anul acesta, marele festival al vinului va strânge laolaltă peste 70 de crame din țară și din străinătate. Tamburașii și un program bogat de divertisment și educațional vor oferi tuturor vizitatorilor o experiență de neuitat. Iubitorii “băuturii zeilor” vor avea prilejul de a gusta vinuri de calitate și specialități culinare din bucătăria locală.

Festivalul și expoziția conexă au caracter comercial și competitiv iar o comisie formată din enologi renumiți din țară și străinătate va evalua vinurile înregistrate în concurs.

Festivalul de vin, viticultură, utilaje și echipamente de vinificație, inițial a avut un caracter local, reunind numai producători de vin din zona Vârșețului.

Azi, festivalul atrage expozanți nu doar din Serbia, dar și tot mai mulți producători din străinătate. În ultimi ani, festivalul a găzduit producători de vin din România, Macedonia, Ungaria, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina, Croația, Slovenia, Italia, Ucraina, Cehia și, evident, mii de vizitatori, iubitori de vin.

Festivalul Internațional de Folclor „Vršački Venac”

A doua manifestare este cea de-a 23-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Vršački Venac”, ”Cununa Vârșețului”, organizat de Centrul Cultural Vršac în perioada 11-13 iulie, pe scenă urmând să urce ansambluri din Peru, Mexic, Indonezia, România, Bulgaria, Cipru și Italia. Nu vor lipsi, firește, ansambluri de renume din Serbia și ansambluri folclorice din orașul gazdă.

Potrivit Olgăi Petrov, directorul festivalului, evenimentul din acest an va oferi publicului un program bogat și divers, care va cuprinde spectacole ale unor ansambluri folclorice din întreaga lume.

Festivalul Wind Rock

Al treilea eveniment are loc pe lacul de la Vršac și este vorba despre deja tradiționalul festival Wind Rock. Noutatea de anul acesta este că festivalul durează cu o zi mai mult, adică între 28 și 31 iulie. La ediția din acest an a „Wind rock Up”, o competiție de rock, au aplicat 36 de trupe, dintre care publicul a votat pe pagina de Facebook a festivalului și a ales deja șase, care vor concura în finala pe 28 iulie 2022.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole