Prefectura Timiș: în ultimele 24 de ore sunt aproape 450 de infectați sub 18 ani

Subprefectul de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, a declarata astăzi că în acest moment, în sistemul medical, marea presiune este la operațiunea de testare a populației.

“În ultimele 24 de ore în Timiș avem 2381 de persoane pozitive cu Sars-cov2, din care 445 sub 18 ani. Azi, numărul este TRIPLU față de maximul valului 4 – delta , care era de 789 persoane. Dar, exact cum a prevăzut știința medicală numărul de  persoane internate este scăzut. 28 persoane în secțiile ATI, ceea ce înseamnă un grad de ocupare de 52% a paturilor disponibile. 290 de persoane internate în saloane non-ATI dintr-un disponibil de 780 paturi. Așadar, în sistemul medical românesc, în acest moment marea presiune este la operațiunea de TESTARE a populației. În Timiș, pentru a veni în ajutorul Serviciului de Ambulanță am solicitat să preleveze teste și cele 3 servicii private de ambulanță din Timișoara, iar de mâine vom pune la dispoziția celor interesați și centrele medicale de permanență din județul nostru. În Timișoara sunt 15 astfel de centre. Având în vedere că, în mare parte, persoanele care se vor prezenta la aceste centre pot fi deja infectate cu virusul Sars-cov2, le cerem să nu facă deplasarea cu mijloace de transport în comun pentru a nu transmite virusul altor călători, a spus Ovidiu Drăgănescu, prin intermediul unei postări pe Facebook.“În ultimele 24 de ore în Timiș avem 2381 de persoane pozitive cu Sars-cov2, din care 445 sub 18 ani. Azi, numărul este TRIPLU față de maximul valului 4 – delta , care era de 789 persoane. Dar, exact cum a prevăzut știința medicală numărul de  persoane internate este scăzut. 28 persoane în secțiile ATI, ceea ce înseamnă un grad de ocupare de 52% a paturilor disponibile. 290 de persoane internate în saloane non-ATI dintr-un disponibil de 780 paturi. Așadar, în sistemul medical românesc, în acest moment marea presiune este la operațiunea de TESTARE a populației. În Timiș, pentru a veni în ajutorul Serviciului de Ambulanță am solicitat să preleveze teste și cele 3 servicii private de ambulanță din Timișoara, iar de mâine vom pune la dispoziția celor interesați și centrele medicale de permanență din județul nostru. În Timișoara sunt 15 astfel de centre. Având în vedere că, în mare parte, persoanele care se vor prezenta la aceste centre pot fi deja infectate cu virusul Sars-cov2, le cerem să nu facă deplasarea cu mijloace de transport în comun pentru a nu transmite virusul altor călători“, a spus Ovidiu Drăgănescu, prin intermediul unei postări pe Facebook.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Timiș au fost confirmate 2381 cazuri noi de infectare cu Covid-19, 1271 sunt doar în Timișoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole