Timiș: controale în centrele de copii și persoane vârstnice – amenzi de 90.000 de lei și activitate suspendată a blocului alimentar de la un centru pentru bătrâni

Inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică a județului Timiș au desfășurat, în octombrie, o acțiune tematică de control privind verificarea respectării conformității centrelor rezidențiale pentru copii/tineri cu deficiențe neuropsihiatrice și centrelor rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice.

Cu această ocazie au fost efectuate 12 controale, din care șapte acțiuni în centrele pentru copii și cinci acțiuni în centrele pentru persoane vârstnice, atât de stat, cât și private.

La centrul pentru persoane vârstnice din Săcălaz, inspectorii au suspendat temporar activitatea blocului alimentar.

În centrele rezidențiale pentru copii/tineri cu deficiențe neuropsihiatrice nu s-au constatat abateri de la normele igienico-sanitare. La centrele pentru persoane vârstnice, acțiunea tematică s-a soldat cu aplicarea unui număr de 5 sancțiuni contravenționale, constând în 4 amenzi în valoare totală de 90.000 mii lei, un avertisment, precum și o suspendare temporară a activității blocului alimentar din cadrul unui centru rezidențial pentru vârstinici, până la remedierea deficiențelor. Totodată au fost emise și recomandări cu termene de recontrol„, transmite Direcția de Sănătate Publică Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole