Prefectura PNL Timiș a solicitat Guvernului liberal un ajutor de 54 de milioane de lei pentru Colterm. Primarul Dominic Fritz spune că ar fi nevoie de peste 150 de milioane de lei

Prefectura PNL Timiș anunță că a solicitat Guvernului liberal un ajutor de 54 de milioane de lei pentru Colterm.

„Subprefectul Ovidiu Drăgănescu a solicitat Guvernului României suma de 54.000 de mii de lei, pentru finanțarea Societății de Termoficare din Timișoara. Cererea a fost trimisă după ce premierul Florin Cîțu a cerut tuturor prefecturilor din țară să trimită necesarul sumelor pentru plata cheltuielilor curente și de capital la nivelul ordonatorilor principali de credite ai bugetelor locale, conform art. 29 din OUG 83/2014. Proiectul de HG a fost înaintat de subprefectul Ovidiu Drăgănescu în baza notei de fundamentare întocmite de Primăria Timișoara, se arată într-un comunicat de astăzi al Prefecturii PNL Timiș.

“În curând, Guvernul României va ajuta Primăria Timișoara, societatea Colterm și abonații acesteia cu o sumă consistentă, dar e nevoie și ca administrația locală să găsească sumele necesare, astfel încât să nu mai fie probleme cu furnizarea agentului termic. Bani vor fi dați și altor localități din țară, iar ordonatorii de credite ai UAT-urilor vor răspunde de modul de utilizare a sumelor alocate, în conformitate cu dispozițiile legale” – a precizat Ovidiu Drăgănescu.

Pe 27 octombrie, așa cum Buletin de Timișoara a scris, Dominic Fritz spunea că pentru a trece peste această iarnă Primăria Timișoara are nevoie de un ajutor cuprins între 150-200 de milioane de lei.

“Soluția este un contract pe termen lung pentru că asta permite furnizorului să ia gaz mai ieftin, pentru că noi de un an de zile plătim prețul zilnic din piață. Trebuie un contract cu termene de plată normal, dar la prețurile actuale este imposibil și de aceea trebuie o soluție de la nivel național și avem nevoie de un ajutor de la Guvern pentru a trece pentru iarnă. Nu doar Timișoara e în situația asta. Explozia prețuirilor ne privește pe toți, sunt 27 de municipii în situația noastră. Trebuie să existe și la CET-uri o plafonare a prețului cum există acum la populație. Sprijinul de la Guvern depinde de cât gaz folosim, deoarece sunt multe variabile. Putem merge pe avarie să fie căldură câteva ore pe zi. Puteam să mergem mai mult pe cărbune, care e mai ieftin acum, dar o să fim loviți în primăvară când vom plăti certificatele pe emisii. Timișoara ca să treacă peste această iarnă are nevoie sigur de 150-200 de milioane de lei“, a spus primarul Timișoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole