Prefectul PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu, vrea să știe cum statul poate ajuta ONG-urile în gestionarea refugiaților

Prefectul PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu, s-a întâlnit astăzi cu primarul Dominic Fritz pentru a încerca o armonizare a acțiunilor statului cu cele ale ONG-urilor în criza refugiaților ucraineni.

Primăria Timișoara are în derulare prin Fundația Comunitară campania “Timișoara pentru Ucraina“ în care sunt implicate peste 30 de ONG-uri.

“Am vizitat astăzi Direcția de Asistență Socială Timișoara şi am discutat cu primarul Dominic Fritz despre cum să armonizăm implicarea comunității locale şi a ONG-urilor în gestionarea refugiaților din Ucraina. Guvernul României oferă gratuit refugiaților cazare, masă, articole de igiena şi asistență medicală iar cei ce se implică în ajutorarea acestora trebuie să ştie că pot conta pe sprijinul nostru financiar. Anunț şi unitățile de primire turistică – hoteluri, hosteluri, pensiuni care până acum au susținut gratuit cazarea unor refugiați că își pot deconta serviciile prestate, în măsura în care contactează ISU Timiș pentru a fi incluşi în acțiune.  Numărul de telefon la care se pot face solicitări de cazare sau de alte servicii, respectiv se poate oferi orice tip de ajutor este 0749 402 700, email cjccitimis@gmail.com. Este centrul nostru de coordonare din Timiş, disponibil 24 de ore din 24“, a declarat Mihai Ritivoiu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole