Nu are stadion, nici sală polivalentă, dar Timișoara ar putea avea velodrom

Viceprimarul PNL al Timișoarei, Cosmin Tabără, anunță că Timișoara ar putea avea un velodrom, însă nu scoate o vorbă despre închiderea stadionului Dan Păltinișanu de către Consiliul Județean, condus de șeful său politic, Alin Nica, din Dudeștii Noi, dar nici despre sala polivalentă care a consumat doar energiile fostului primar Nicolae Robu și fostului șef al CJ Timiș, Călin Dobra.

Totuși, nici măcar velodromul nu este sigur, dar ar putea fi trimisă o solicitare de finanțare către Compania Națională de Investiții.

“(…) Vorbim des despre ciclism, vreau să concretizam și în ceva care să deschidă ușa pentru pasionați, dar și pentru performanță! Am promis în urmă cu un an că voi începe demersurile pentru găsirea unei locații în vederea construirii unui velodrom în Timișoara. Suntem pe punctul de a putea spune că avem locația, în partea de nord a orașului. Mai sunt câteva proceduri de îndeplinit, dar cred că este zona unde putem construi un velodrom profesionist în Timișoara, cu un parc în jurul lui, locul unde bikerii și skaterii să se poată manifesta pe piste speciale amenajate. Sigur că nu este ceva ce va fi realizat peste noapte, dar în cursul acestui an am putea înainta intenția noastră către Compania Națională de Investiții în vederea obținerii finanțării. Pentru proxima ședință de Consiliu Local, am propus, împreună cu colegii de la Patrimoniu și Baze sportive, un proiect de HCL pentru a porni procedurile juridice și administrative necesare eliberării de sarcini a acelei locații. Sunt convins că acest proiect va fi aprobat în unanimitate. În momentul de față, România nu are un velodrom funcțional, am auzit că se va realiza unul la Craiova de către CNI, sper ca informația să fie reală. Oricum, Timișoara merita să aibă și ea o astfel de arenă“, consideră Cosmin Tabără, care dă dovadă  de un amatorism cras, nici măcar o documentare pe subiect nefiind în stare să realizeze.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole