Prefectul PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu, reacție după ce Dominic Fritz a fost victima unui atac rasist fără precedent: este jignit într-un mod mizerabil, ca persoană se bucură de toată aprecierea şi susținerea mea

Primarul Timișoarei, Dominic Frtiz a fost victima uni atac rasist fără precedent venit din partea omului de afaceri Dan Dinu, patron al Berăriei 700 și a restaurantului și hotelului Del Corso.

Acesta a scris pe joi pe pagina sa de Facebook următorul text: “Dominic Fritz nu ti mai fa poze cu Malkovich, ca n ai niciun merit. Uita te la postarea asta si baga la cap, lepra de pui nazist!“.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a răspuns acestui atac rasist pe pagina sa de Facebook:

“Lepra de pui nazist”. Sunt cuvintele cu care, într-o postare recentă, se adresează Dan Dinu, om de afaceri din Timișoara, primarului Timișoarei. “Lepra de pui nazist”. Sunt cuvintele la care au dat like, printre alții, parlamentarul Titi Stoica (AUR), parlamentarul PNL Cosmin Șandru (trimis în judecată de DNA), fostul secretar de stat din Ministerul Culturii Ion Ardeal Ieremia (PSD), consilierul local PNL Lorenzo Barabas, consilierul județean PNL Liviu Cocean, avocatul Claudiu Butuza sau ziarista și fosta președintă a clubului Rotary Timișoara, Lia Lucia Epure“, a scris printre altele Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook, așa cum puteți citi pe larg AICI.

Primul om politic care au reacționat dur la atacul rasist a fost prefectul PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu, care este și șef al PSD Timișoara:

Mă delimitez categoric de colegul meu Ion Ardeal Ieremia, membru în Biroul Municipal al Organizației PSD Timişoara pe care o conduc, pentru gestul de susținere (deşi doar un banal like) a unei postări pe Facebook în care Dominic Fritz este jignit într-un mod mizerabil. Deşi din punct de vedere politic, ideologic şi managerial nu sunt în aceeaşi barcă cu primarul Timişoarei, ca persoană se bucură de toată aprecierea şi susținerea mea! Iar (încă) colegului meu îi transmit doar un lucru: vorbim la următoarea şedință!“, a scris Mihai Ritivoiu pe pagina sa de Facebook.

Dominic Fritz se va adresa Consiliului Național de Combaterea Discriminării

“În România, 1 din 2 elevi este victima actelor de amenințare, de umilire sau de violență fizică. România se situează pe locul 3 la bullying în clasamentul celor 42 de țări în care a fost investigat fenomenul, potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Eu nu mă las intimidat nici de Dan Dinu, nici de alți bullies care aprobă un astfel de discurs rasist, vulgar, violent, anti-european și anti-timișorean. Dar ca fiecare dintre noi, am o responsabilitate pentru toți copiii și adulții timișoreni care devin victimele bullying-ului doar pentru că cei din jur se uită în altă parte.  Nu voi permite ca un astfel de discurs să devină normalitate la Timișoara, indiferent cine este ținta lui. De aceea voi reclama postarea la Consiliul Național de Combaterea Discriminării și voi acționa în instanță autorul și pe toți cei care au distribuit-o. PS.: În poză, Dominic pui de părinții lui iubiți“, a mai precizat Dominic Fritz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole