Prefectul PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu, gafă după gafă: “centrul groazei nu se mai închide – are activitatea suspendată temporar“ I Director OPC: “noi servim cetățenii, nu politicienii“

Prefectul PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu, a susținut luni seara după ora 20,30 o conferință de presă în care a încercat să explice bălbele pe care autoritățile pe care în principiu ar trebui să le coordoneze le-au făcut în prima zi de controale la centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, persoanelor adulte cu dizabilități şi cele destinate copiilor.

Anunțul privind demararea controalelor a fost făcut chiar de Prefectul de Timiș în dimineața zilei de luni, care însă s-a transformat ca într-un banc de Radio Erevan.

Astfel, prefectul PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu, a declarat tranșant că primul centru (al Fundației Timișoara 89) la care s-au făcut controale va fi închis, ca apoi să aflăm că nu a fost închis, ci ar avea activitatea suspendată temporar, și nu este un cămin de bătrâni, ci un centru în care se cazează temporar persoane fără adăpost.

Primarul Dominic Fritz a descins și el la centrul cu pricina, deoarece este finanțat de Primăria Timișoara, și din transmisia live se poate vedea că centrul nu era închis, ci persoanele fără adăpost se aflau înăuntru.

Așadar, deja nu se mai înțelegea nimic.

Bulibășeala de pe parcursul zilei a încercat să o explice Mihai Ritivoiu sub îndrumarea unor politruci de partid, prezenți și ei în cadrul conferinței de presă, precum Diana Cojoleanca, director executiv AJPIS, care probabil frecventează saloanele de botox mai des decât centrele de bătrâni și pe directorul regional al Protecției Consumatorilor, Alin Gubandru, luptător neînfricat cu gândacii de bucătărie din restaurante.

Cei trei au avut o prestație pe care o puteți vedea video AICI absolut de neimaginat pentru funcționari de rang înalt, pe mână cărora nu mi-aș lăsat viața în caz de situație de urgență.

Ne aflăm la ora asta la serviciu pentru că este prima zi dintr-o săptămână grea în care vom controla toate centrele rezidențiale care găzduiesc persoane în vârstă. Concluziile primei zile de control care s-a încheiat mai înainte cu trei echipe de control ne arată că 16 centre au fost controlate din care un centru cu o suspendare temporară a activității. Ca și amenzi, Protecția Consumatorilor a dat o amendă de 3 mii de lei, iar ISU a dat amenzi în valoare de 137 de mii de lei. Aș dori să mă refer puțin la închiderea centrului din Timișoara pentru persoane fără adăpost. Am comunicat închiderea acestui centru după cum urmează: s-au constat abateri de la normele de siguranță și igienă și anume: produse alimentare expirate, lipsa autorizației DSVSA la blocul alimentar, condiții insalubre. Și imaginile vorbesc de la sine. Acesta este tot ce am spus  și aș dori în mod special să da o replică domnului primar Dominic Fritz care a iești să se victimizeze și a spus citez: prefectul a iești să denunțe condiții de groază la un centru și că Guvernul încearcă să închidă prima fundație de după Revoluție. Repet ce am spus, am făcut niște constatări privitoare la abateri, suspendarea este temporară și nu discutăm de o închidere definitivă, s-au lăsat niște măsuri care pot fi remediate și apoi vom redeschide centrul“, a spus Mihai Ritivoiu.

La microfon nu a trecut așa cum era cazul Diana Cojoleanca de la AJPIS, ci directorul de la OPC care a făcut un rezumat al sancțiunilor aplicate în cazul centrului Fundației 89, dar pe lângă datele prezentate deja de prefect a mai declarat ceva ireal:

Pentru că se încearcă această politizare excesivă și având în vedre experiența pe care am avut-o cu Primăria Timișoara care ne-a acuzat că suntem mult prea harnici și am câștigat în instanță toate procesele cu ei, drept urmare nu este o chestiune politizată. Noi suntem funcționari publici în primul rând și servim cetățenii, nu politicienii“, a spus Alin Gubandru.

Cred că despre prima zi de controale este mai lămuritoare fotografia de mai jos, care arată că prefectul are nevoie de oameni competenți, nu de aplaudaci de partid, lucrători prin cluburi și muieruști pe post de telefoniste care să rezolve doar problemele primarilor și cadrelor de partid.

Horticultura S.A. face angajări

S.C Horticultura S.A. caută oameni care doresc să se alăture echipei în toate activitățile ce țin de organizarea și aranjarea spațiilor verzi. Posturile disponibile: Muncitori necalificați – 15 posturi Dulgher-…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole