Palatul Poştelor din Timişoara, o impunătoare clădire construită în anul 1913, va intra în reabilitare în perioada următoare, investiţia care se ridică la 10.344.500 de lei vizând lucrări de refacere a faţadelor şi a tâmplăriei şi fiind prima de această mărime din ultimii 50 de ani, a declarat, astăzi, directorul Regionalei Timişoara a Poştei Române, Adrian Lulciuc.
Adrian Lulciuc este cercetat de către Agenția Națională de Integritate pentru conflict de interese și incompatibilitate în urma unei investigații a Buletin de Timișoara care a sesizat inspectorii de integritate.
Potrivit directorului, proiectul este în faza licitaţiei pentru execuţia lucrărilor.
„Este un proiect pentru care s-a depus un efort concentrat, care acum intră în linie dreaptă. (…). Operatorii economici care îndeplinesc condiţiile de participare la licitaţie sunt invitaţi să depună oferte până la 31 martie, ora 15,00”, a spus directorul Regionalei Timişoara a Poştei Române.
Adrian Lulciuc a precizat că de peste 50 de ani la nivelul regionalei nu s-a mai făcut nicio investiţie majoră, aceasta fiind prima de o asemenea consistenţă.
Palatul Poştelor din Timişoara are trei etaje supraterane, parter şi demisol, 170 de camere şi aproape 300 de încăperi, cu trei curţi interioare, una fiind acoperită cu vitralii. În palat au funcţionat, până în anul 1940, Şcoala Superioară de Poştă şi Telecomunicaţii Timişoara, după modelul celei de la Paris, unică în România. Din 1941 a fost sediu şi pentru Facultatea de Construcţii din Timişoara şi Facultatea de Geografie din Cluj, pentru câţiva ani. Din 1950, în clădire s-a deschis creşa şi grădiniţa pentru copiii angajaţilor Poştei. Tot aici au mai activat Şcoala Medie Tehnică de Exploatare Poştă şi Telecomunicaţii Timişoara, transformată în Şcoala Tehnică de Radio şi Radioficare, dar şi Grupul Şcolar de Poştă şi Telecomunicaţii Timişoara. Întrucât numărul elevilor proprii a scăzut mult, au rămas foarte multe spaţii de învăţământ libere.