FOTO. Pompierii din Timiș salvează vieți și în timpul liber. Două persoane trăiesc astăzi datorită intervenției prompte a salvatorilor

Doi pompieri din Timiș, aflați în timpul liber, au salvat viața unor persoane care avea urgentă nevoie de intervenție.

Primul caz este al plutonierului adjutant șef Cozmin Berian, scafandru în cadrul ISU Timiș.

“Vineri se afla în timpul liber si a mers la cumpărături când a văzut în fața sa un bătrân care a căzut jos inconștient. Fără să stea pe gânduri, Berian s-a aplecat și i-a acordat primul ajutor medical bătrânului aplicându-i manevrele de resuscitare până la sosirea unui echipaj SMURD cu medic care l-a preluat și l-a transportat la spital“, spune cei de la ISU Timiș.

Al doilea caz este al plutonierului Bogdan Meitoiu.

“Și un tânăr coleg a dat dovadă de empatie față de un bătrân lovit de o mașină. Plutonier Bogdan Meitoiu, se deplasa ieri spre casă și a observat un accident. Și cum e firea pompierului, a oprit imediat“, precizează ISU Banat.

“Mă deplasam pe DJ592, când deodată, am sesizat că a avut loc un accident foarte recent, un domn în vârstă de aproximativ 70-75 ani a fost lovit de un autovehicul. Acesta era întins pe carosabil. M-am oprit din deplasare și am fugit către el. La prima evaluare, am observat că domnul era inconștient însă respira, și prezenta multiple traumatisme. I-am acordat primul ajutor medical până la sosirea ambulanței”, a povestit acesta.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole