Polițiștii rutieri au dat peste 1000 de amenzi șoferilor, pietonilor, bicicliștilor și au reținut 129 de permise de conducere, într-o săptămână, în Timiș

În ultima săptămână, polițiștii rutieri au acționat în Timiș  pentru creșterea gradului de disciplină rutieră. Pe parcursul săptămânii trecute, polițiștii au avut ca obiective verificarea legalității transportului rutier de persoane, combaterea comportamentului agresiv, combaterea neacordării priorității de trecere pietonilor/vehiculelor, combaterea abaterilor săvârșite de către biciclisti și pietoni, combaterea consumului de alcool/droguri, combaterea folosirii telefonului mobil la volan și combaterea abaterilor la regimul legal de viteza.

„În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 1084 de sancțiuni contravenționale pentru nerespecatrea prevederilor OUG 195/2002, dintre care 395 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legale de viteză, 24 pentru constatarea neregulilor privitoare la efectuarea transportului de persoane, 25 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, 14 pentru neacordarea priorității pietonilor, 9 pentru neacordarea priorității vehiculelor, 4 pentru conducere agresivă, 11 pentru folosirea telefonului mobil la volan, 13 pentru oprire neregulamentară, 30 pentru abaterile săvârșite de pietoni, 76 pentru abaterile săvârșite de bicicliști, etc.”, transmite IPJ Timiș.

Au fost reținute 129 de permise de conducere, dintre care: 38 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 25 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului; 14 pentru neacordarea priorității pietonilor; 11 pentru neacordarea de prioritate vehiculelor; 4 pentru conducerea agresivă; 37 pentru alte abateri.

Au fost retrase 47 de certificate de înmatriculare.

Au fost constatate 25 de infracțiuni la regimul circulației, cele mai multe fiind pentru conducerea sub influența alcoolului.

Duminică, 22 mai, în jurul orei 16:30, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au oprit pentru control, în Variaș, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 41 de ani. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0.97 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar penal pentru „conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului”. 

Tot duminică, în jurul orei 16:0, polițiștii din Sânnicolau Mare au oprit pentru control, în Periam, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 48 de ani. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0.79 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar penal pentru „conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului”.

De asemenea, tot duminică, polițiștii Secției 4 Timișoara au oprit pentru control, pe strada Martir o. Munteanu, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 67 de ani. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1.29  mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, a reieșit că bărbatul avea permisul de conducere anulat. Pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar penal pentru „conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului” și „conducerea unui autovehicul cu  permisul de conducere anulat”.

Dosar penal după protestul din fața primăriei

Protestul de duminică din fața Primăriei Timișoara a adus un dosar penal. Aproape 100 de persoane au participat la manifestația împotriva certificatului Covid. Organizatorul nu a luat măsurile legale sanitare,…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole