Timișoara: amenzi de 39.000 lei pentru agenții economici care vând în piețele agroalimentare deoarece nu utilizează case de marcat electronice fiscale – controale ale inspectorilor antifrauda

La data de 19.12.2023 polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice împreună cu poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J Timiș și cu inspectori fiscali din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală 5 Deva au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea ilegalităților, în contextul comercializării de produse alimentare/nealimentare.

În urma controalelor efectuate, polițiștii au constatat faptul că nu este respectată obligația de a utiliza case de marcat electronice fiscale de către agenții economici ce comercializează produse cu specific în cadrul piețelor agroalimentare din municipiul Timișoara, fapt pentru care au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 39.000 lei pentru încălcarea prevederilor OUG 28/1999 și a Legii nr. 296/2023, fiind dispuse următoarele măsuri complementare: confiscarea sumei de 2.766  lei și 600 euro; suspendarea activității unui agent economic. Verificările efectuate la un agent economic au relevat aspecte care pot constitui fapte de evaziune fiscală, motiv pentru care inspectorii antifrauda vor formula o sesizare penală. Totodată, au fost solicitați în sprijin inspectorii din cadrul ITM Timiș care au aplicat 3 sancțiuni în valoare de 60.000 lei, pentru prestarea muncii fără a avea forme legale de angajare“, se arată într-un comunicat de presă.

Activitățile de acest gen vor continua, precizează Poliția Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole