Poliția Locală Timișoara poate avea un șef gras. S-a renunțat la proba fizică. Consilierul local PNL, Simion Moșiu: doamna care a făcut regulamentul preferă bărbații cu pătrățele decât pe cei cu circumvoluțiuni

Poliția Locală Timișoara poate avea un șef gras. S-a renunțat la proba fizică care se dorea impusă ca și criteriu pentru promovarea concursului. Acuzații de sexism în ședința de plen.

Consiliul Local  a aprobat, ieri, procedurile și criteriile de organizare a concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante de conducători ai instituțiilor publice de interes local, respectiv ai serviciilor publice de interes local din subordinea Consiliului Local al Municipiului Timișoara.

Printre instituțiile unde trebuie organizat concurs se regăsește și Poliția Locală, care funcționează cu o conducere interimară de o lungă perioadă de timp.

În proiectul inițiat de conducerea primăriei, viitorii șefi erau suspuși și la probe fizice, criteriu care a fost însă eliminat, după cum le-a spus în cadrul ședinței primarul Dominic Fritz consilierilor locali.  

“Pentru mine e important ca și conducătorul să aibă anumite aptitudini sportive, dar au fost și contraargumente și de aceea au fost scoasă această cerință“, a spus Dominic Fritz.

“Eu mă bucur că domnul primar a remarcat ciudățenia asta de regulament în care este nevoie ca șeful Poliției să fie un alergător de cursă lungă, pentru că acest regulament a fost făcut de o doamnă, domnișoară, în sfârșit, nu am înțeles de cine care preferă mai mult bărbații cu pătrățele decât cei cu circumvoluțiuni, a spus consilierul local PNL“, Simion Moșiu, care a fost oprit de primarul Dominic Fritz.

“Domnu consilier, vă rog foarte mult să vă exprimați părerea fără să atacați sexist funcționarii din primărie. Nu este în regulă să insinuați că genul, sexul funcționarilor să aibă un rol în modul în care își exprimă punctul lor de vedere profesional“, a fost replica primarului.

“Și-a exprimat o anumită simpatie pentru o anumită categorie de bărbați“, a continuat să persiste în bădărănie consilierul local PNL, Simion Moșiu.

După încheierea acestui episod regretabil proiectul a fost votat fără proba scrisă și cu mențiunea că viitorul șef al Poliției Locale nu trebuie să dețină permis de port armă, dar va fi supus unui test psihologic.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole