Timiș: 400 de kilometri de piste de biciclete urmează să fie construite la nivel județean – valoarea investiției se ridică la peste 32 de milioane de euro

Consiliul Județean Timiș a aprobat astăzi, într-o ședință de plen, participarea județului la un proiect european, finanțat prin PNRR, care presupune construirea a 400 de kilometri de piste de biciclete cu o valoare totală de 32,3 de milioane de euro.

De la ședință au lipsit atât președintele CJ Timiș, Alin Nica, cât și vicepreședintele PNL al CJ Timiș, Alexandru Proteasa, care seara trecută au prezenți la București la o emisiune TV, dovadă că imaginea personală este mai importantă decât proiectele județului.

Ședința a fost condusă de vicepreședintele USR al CJ Timiș, Cristian Moș.

La nivel național sunt 3.000 de km de piste care ar trebui construite, județul Timiș are cei mai mulți kilometri pe suprafața unui județ. După aplicare se va da punctaj și asta ne-a limitat ca suprafață, dar am cuprins tot Eurovelo 13 pe care l-am tras spre Timișoara“, a declarat Cristian Moș.

La nivelul regiunii proiectul prevede amenajarea unui traseu cicloturistic de circa 1.800 de kilometri. Banii vor fi alocați prin PNRR, spune vicepreședintele CJ Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole