PNL Timiș și-a ales astăzi președintele – în mod nestatutar, spune deputatul Claudiu Chira – sunt liberali care zgârie la uși ca mâțele că nu sunt lăsați să intre

Conferința Județeană de alegeri a PNL Timiș s-a desfășurat astăzi fără a fi prezenți la Timișoara niciunul dintre candidații naționali la șefia PNL, Ludovic Orban sau Florin Cîțu.

Au intrat în luptă președintele interimar Alin Nica, primarul Buziașului, Sorin Munteanu și deputatul Claudiu Chira. A câștigat, cum era de așteptat președintele interimar Alin Nica.

În discursul său, deputatul Claudiu Chira a anunțat că se retrage din cursă deoarece nu poate să gireze alegeri nestatutare, având în verde că la Lugoj nu au fost organizate alegeri, deși era obligatoriu conform statului, iar la Timișoara este s-au desfășurat cu scandal și cu eliminarea a 320 de liberali de pe convocator. Claudiu Chira a mai spus că sunt membri ai partidului care nu sunt lăsați să intre în sală, deși sunt fondatori ai filialei și au ajuns să zgârie la uși ca mâțele.

În aceste condiții Claudiu Chira și-a îndemnat susținătorii să îi acorde votul lor lui Sorin Munteanu.

Ajuns pe scenă primarul Buziașului a spus că se simte ca mielul la tăiere și că eleganța de care a dat dovadă în perioada alegerilor este principala cauză. Acesta a denunțat practicile din interiorul partidului și importul politicii dâmbovițene pe malurile Begăi. Sorin Munteanu a făcut apel la unitate și a îndemnat la o politică corectă pentru cetățeni. A pierdut, însă.

Scorul după prima numărătoare a fost 579 de voturi pentru Alin Nica, 220 de voturi pentru Sorin Munteanu și 10 au fost anulate, iar alegerile probabil vor fi contestate.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole