PNL Timiș sare în apărarea lui Nicolae Robu

PNL Timiș sare în apărarea lui Nicolae Robu

O postare a fostului primar Nicolae Robu creează mare vâlvă în viața politică din Timișoara. Acesta acuza trei profesori universitari că sunt nulități și ahtiați după bani.

La scurt timp după această postare USR+ a cerut PNL Timiș să îl exclude din partid pe fostul edil din partid.

Replica liberalilor nu s-a lăsat așteptată și susțin că postarea lui Nicolae Robu ține de sfera privată.

“Punctul de vedere exprimat de domnul Nicolae Robu a fost unul personal, nu din calitatea de membru al Partidului Național Liberal. Astfel, PNL nu se poate implica în gestionarea aspectelor care țin de viața și activitatea privată, așa cum suntem siguri că se întâmplă și la USR-Plus.

Le atragem atenția colegilor de la USR-PLUS că solicitarea lor ca un membru de partid să fie dat afară din PNL este cel puțin ciudată. PNL nu și-a permis niciodată să le ceară colegilor din USR-PLUS să elimine un membru de partid chiar dacă au existat cazuri în care atacurile la adresa liderilor PNL Timiș și chiar la adresa premierului Florin Cîţu, au fost de o virulență extremă, depășind cadrul civilizat al unui dialog politic onest.

Ne delimităm de limbajul extremist și violent indiferent de zona politică din care face parte cel ce îl enunță și considerăm că primul pas către un discurs public curat și respectuos este renunțarea la manipularea opiniei publice prin solicitări politicianiste și asocieri forțate. În mai multe rânduri, membri USR au instigat la ură și chiar au desfășurat activități la limita legii fără ca aceștia să fie excluși din partid”, se arată într-o comunicare a PNL Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole