Plimbare pentru duminică. Hai la Rudăria. Traseul morilor de apă va fi inaugurat oficial

Asociația Acasă în Banat vă invită duminică, 19 septembrie 2021, de la ora 11.00 la inaugurarea Traseului morilor de la Rudăria.

Traseul a fost realizat prin munca voluntarilor și cuprinde toate cele 22 de mori din localitate, care vor putea fi vizitate de acum înainte și de turiști.

Evenimentul va avea loc în comuna Eftimie Murgu (Rudăria), județul Caraș Severin, și are loc în cadrul proiectului „Hai la Rudăria!”, inițiativă prin care se dorește transformarea comunei într-o destinație turistică accesibilă, atractivă și sustenabilă pentru comunitatea locală.

“Cele 22 de mori de apă de la Rudăria fac parte dintr-un ansamblu de instalații de măcinat cu o arhitectură simplă, arhaică. Câteva dintre aceste mori au peste un secol vechime, altele sunt mult mai noi, folosind însă aceleași principii ale instalațiilor țărănești. Majoritatea morilor funcționează, iar cele mai multe sunt folosite permanent de localnici pentru a măcina făina de mălai, atât pentru coleșă (un fel de mămăligă locală), cât și pentru animalele și păsările din gospodării“, spun cei de la Acasă în Banat.

Proiectul este finanțat de Fundația Orange prin intermediul „Susține un ONG!”, program anual ce încurajează participarea activă a angajaților companiei în proiecte sociale.

Programul evenimentului:

11.00: Cuvânt de deschidere

11.20: Inaugurarea traseului morilor de apă de la Rudăria;

11.30: Vizitarea morilor de apă;

13.00: Prânz la Rudăria

PROGRAM. Timișoara 2023 – Luminary Lab, activități cu ajutorul luminii, Eufonia Festival, vizite ghidate Patrimoniul sub reflectoare, reconstruiri urbane la Observatorul Seismologic

𝐂𝐚𝐥𝐞𝐧𝐝𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐂𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥 pentru săptămâna 𝟐𝟔 𝐚𝐮𝐠𝐮𝐬𝐭 –𝟏 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, pentru a ne asigura că nu pierzi niciun moment special al Capitalei Culturale. 👉 𝐒𝐚̂𝐦𝐛𝐚̆𝐭𝐚̆, 𝟐𝟔 𝐚𝐮𝐠𝐮𝐬𝐭: 𝐎𝐛𝐬𝐞𝐫𝐯𝐚𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐒𝐞𝐢𝐬𝐦𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐜 (𝐒𝐞𝐢𝐒𝐦𝐨 𝐋𝐚𝐛) –…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole