FOTO. Zeci de oameni au participat la “Calea Sfântului Iosif” – pelerinaj la Mănăstirea Partoș

Zeci de pelerini au participat la “Calea Sfântului Iosif” din acest an, un pelerinaj de suflet inițiat de vrednicul de pomenire părinte Varlaam (Padre) în urmă cu 7 ani și dus mai departe de părintele Simeon, starețul mănăstirii noastre, spre slava lui Dumnezeu și spre mântuirea sufletelor noastre!

Pelerinii au parcurs traseul Mănăstirea Timișeni (Șag) – Șag – Parța – Petroman – Ciacova – Ghilad – Ofsenița – Banloc – Mănăstirea Partoș.

“În primii ani de la restatornicirea Partoșului ca mănăstire, încercam, împreună cu părintele Varlaam, să gândim forma în care am putea actualiza și drumul străbătut de Sfântul Iosif, de la Timișoara la Partoș, imitând nevoința și exemplul de mărturisire creștină a celui mai blând și smerit între sfinții României. La a șasea ediție a pelerinajului ,,Calea Sfântului Iosif”, rememorăm, pe de o parte și actualizăm, pe de altă parte, memoria și mesajul unui act de nevoință și mărturisire creștine, aducându-ne aminte de mentorul și însuflețitorul acestui „drum al conștiinței”, al luptei pentru trezvie și al rugăciunii. Bucuria izvorâtă din părtășie și speranță întemeiată pe solidaritate, au clădit comunitatea, au întărit legăturile și au oferit noimă demersului inițiatic și formativ“, spune părintele Simion.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole