Piețele din Timișoara: Gică Popescu, producător de brânză și lapte de oaie care își vinde produsele în Piața Badea Cârțan – la cei 73 de ani are aproape 1.000 de oi

Societatea de Piețe SA din Timișoara prezintă oamenii de dincolo de masă, adică cei de la care timișorenii se aprovizionează cu produse.

Astăzi, îl veți cunoaște pe Gheorghe Popescu, un producător care își vinde produsele în Piața Badea Cârțan.

El este domnul Popescu Gheorghe – își vinde produsele în piața Badea Cârțan de când aceasta și-a deschis ușile. La cei 73 de ani, domnul Gheorghe ne povestește că produce brânză de oaie “de când se ține minte”. Este originar din județul Gorj, dar s-a mutat în județul Timiș acum mai bine de 4 decenii, de dragul meseriei. Astăzi are aproape 1000 de oi şi produce în fiecare an brânză. “În tinerețe petreceam mult timp la stână, acum am rămas doar cu desfacerea pe piață.” Afacerea este una de familie dar spune că mai apelează şi la câţiva băieți bravi și muncitori cu care are o relaţie foarte bună de mulţi ani. Recunoaşte că e din ce în ce mai greu să găseşti oameni dispuşi să muncească într-o stână, pentru că e foarte solicitant. “Băieții se trezesc la 4 dimineața și lucrează până târziu ca să aducem produse proaspete pe mesele timișorenilor.” Brânza de oaie și laptele de oaie sunt bogate în nutrienți și au numeroase beneficii pentru sănătate. Așadar, brânza de oaie nu e doar foarte gustoasă, e și sănătoasă. Domnul Gheorghe își vinde doar marfa lui și negociază cu orice cumpărător. El vă așteaptă în Piața Badea Cârțan“, arată Piețe SA.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole