Peste 200 de polițiști din Timiș vor acționa în seara de Revelion. Recomandări: fiţi atenţi la portofel şi poşetă

Aproximativ 200 de poliţişti timişeni vor acţiona, în seara de Revelion, pentru prevenirea evenimentelor negative.

Inspectoratul de Poliție Județean Timiș recomandă tuturor cetăţenilor să aibă în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie pentru a petrece sărbătorile de iarnă în siguranţă.

Aproximativ 200 de poliţişti de ordine publică, rutieră și alte structuri, împreună cu 25 de jandarmi vor acţiona, pe raza judeţului Timiş, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale, precum și pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Pentru ca Sărbătorile de iarnă să nu fie umbrite de evenimente neplăcute, poliţiştii recomandă:

Când sunteţi la cumpărături, evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar şi nu vă lăsaţi bunurile de valoare (borsetă, servietă) în căruciorul pentru cumpărături!

Fiţi atenţi la portofel şi poşetă!

La întoarcerea spre casă, evitaţi să vă supraîncărcaţi de cumpărături şi deplasaţi-vă pe străzi şi alei iluminate! Nu alegeţi scurtături prin parcuri sau zone întunecate!

Poliţiştii vă recomandă să evitaţi discuţiile în contradictoriu cu persoane necunoscute sau în stare de ebrietate şi să nu ripostaţi la agresivitatea lor verbală!

Nu consumaţi băuturi alcoolice pe stradă! Fapta constituie contravenţie şi, totodată, vă poate induce un comportament agresiv. În astfel de situaţii, de regulă, de la o banală ceartă se ajunge la loviri sau vătămări.

Depozitaţi cumpărăturile în portbagaj şi nu lăsaţi la vedere bunuri de valoare, precum aparatură GPS, telefoane mobile, borsete sau serviete!

Dacă aveţi de făcut deplasări cu autoturismul, adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic şi nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

Poliţiştii atrag atenţia să nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice şi să folosiţi centura de siguranţă!

Recomandările noastre

Cele mai citite articole