Pescar salvat de polițiștii de frontieră după ce s-a pierdut pe Dunăre din cauza ceții

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Nouă – Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timişoara au intervenit pentru a acorda ajutor unei persoane care s-a pierdut, cu o ambarcație pescărească, pe fluviul Dunărea.

Astfel că, miercuri, în jurul orei 17.40, Sectorul Poliției de Frontieră Moldova Nouă a fost sesizat telefonic prin apel la112, despre faptul că un bărbat, cu o ambarcație pescărească, s-a pierdut pe fluviul Dunărea, între localitățiile Divici și Baziaș, vizibilitatea fiind redusă din cauza ceții.

Imediat, poliţiştii de frontieră au intervenit pe apă cu o ambarcațiune din dotare care s-a deplasat pentru salvarea persoanei în condiții de vizibilitate redusă, precum și cu un echipaj terestru care s-a deplasat la malul Dunării, unde a pus în funcțiune semnalele luminoase și acustice şi a ținut legătura telefonic cu cetățeanul din barcă pentru localizare.  În jurul orelor 18.10, cu ajutorul radarelor, s-a reușit descoperirea ambarcației pe directia km. fluvial 1060.5, după care a fost condusă la mal în condiții de siguranță. În ambarcaţie se afla un bărbat, cetățean român, în vârstă de 63 ani, care prezenta semne de oboseală, dar nu a solicitat îngrijiri medicale, fiind transportat în siguranţă la mal“, transmite Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole