Penibil. Viceprimarul PNL, Cosmin Tabără, după ce l-a votat pe Cristian Amza de la USR ca administrator special la Colterm: trebuia găsită o altă soluție

Viceprimarul PNL al Timișoarei, Cosmin Tabără, pare un ins cu dese pene de curent și în lipsa unor baterii de calitate devine repede un roboțel căruia îi pâlpâie becurile, i se învârt în cap ochii fără noimă, ca apoi să se prăbușească pe covor, cu o lumină de veghe pâlpâind în dos.

Imaginea sa zugrăvită pamfletar este dată de acțiunile și spusele sale.

Nu mai departe de ieri, grupul PNL din Consiliul Local Timișoara, deci și viceprimarul Cosmin Tăbără, au decis să facă o favoare USR, să vedem în perioada următoare cât a costat, “cât e halatul”, vorba celebră, și l-au votat pe șeful USR Giroc, Cristian Amza ca administrator special la Colterm, poziție necesară după intrarea companiei în insolvență.

În prealabil “amicii” de alianță au dat de pământ cu useriștii că au fost incapabili să voteze corect HCL-ul privind taxele și este nevoie de o nouă hotărâre, pe care au anunțat deja că nu o vor vota deoarece dl. Fritz vrea să mărească unele taxe pentru a face rost de bani pentru proiecte, iar liberalii nu vor asta nici în ruptul capului.

Interesant este că la doar câteva minute după finalul ședinței de plen viceprimarul Cosmin Tabără iese public cu o postare pe pagina de Facebook în care își neagă, în mod ridicol, votul. Nu neagă că nu l-a dat, ci blamează persoana pe care a votat-o cu câteva minute înainte. Un jalnic demers, nedemn de un om ajuns întâmplător într-o asemenea poziție administrativă.

Cosmin Tabără avea posibilitatea simplă și corectă să nu voteze pentru dl. Amza dacă îi displace atât de mult decizia celor de la USR și evita să devină penibil, dar a ales rolul bufonului, bineînțeles în interesul cetățenilor:

“Am votat astăzi propunerea colegilor din USR pentru desemnarea administratorului special la SC Colterm. Am făcut-o pentru că este un termen contratimp, până vineri acesta trebuie să fie numit, dar ne păstram reticența asupra alegerii făcute de către colegii noștri. Este vorba despre Cristian Amza, președintele USR Giroc și fost candidat la Primăria Giroc, acum consilier local.  Câteva aspecte vreau să menționez. În primul rând, Amza este un membru de partid, fără experiență în domeniul termoficării, care nu a avut legături cu această societate. Am dat votul pentru a asigura conducerea societății, dar sunt convins că trebuia găsită o altă soluție de către USR, știu și ei asta. Lucrurile făcute în grabă nu produc rezultate, apoi răsplătirea membrilor de partid foarte loiali cu astfel de poziții în cea mai dificilă perioadă a societății nu cred că era oportună. Pe de altă parte, un vot împotrivă, pe lângă faptul că prejudicia societatea de o conducere legală în timp util, ar fi fost interpretată în sensul că noi, consilierii PNL, ne opunem soluționării gravelor probleme ale Coltermului.  În altă ordine de idei, așezarea la masă și discuțiile anterioare plenurilor asigură o ședință mult mai ușoară și fără ”spectacol”. Suntem deschiși să venim cu soluții constructive atâta timp cât ne vor fi solicitate.  Am votat și amendamentul privind reducerea remunerației aceluiași administrator special, pentru ca aceasta să fie la nivelul unui director al societății Colterm și nu la nivelul celui solicitat. Din păcate, acest amendament a adunat doar 13 voturi pentru, fiind la egalitate cu votul colegilor de la USR. Considerăm că remunerația este mare – circa 20.000 de lei – și nu ar trebui risipiți atâția bani în condițiile în care căldura pentru timișoreni este asigurată de la o săptămână la alta, când nu s-au făcut restructurări în ultimul an, când încă nu avem asigurată ieșirea din iarnă, când Coltermul este în pragul falimentului. Ieșirea din iarnă trebuie garantată, să existe căldură în locuințe, școli, spitale. Momentan, ce e garantat e doar salariul noului administrator special… În situația actuală, mă așteptam să existe o propunere de forță, un manager cu experiență, fără a aduce atingere competenței noului administrator special, dar cred că nu mai este timp pentru experiențe la această societate. E nevoie de expertiză, de cineva care a mai trecut prin așa ceva, nu de sinecuri. Dar, să vedem ce îl recomandă pe dl Amza de-acum încolo…“, a scris Cosmin Tabără.

Consilierii locali PNL din Timișoara și-au făcut deja un obicei din a fi ridicoli, mai ales prin a flutura o alianță cu USR, doar doar pică o ciozvârtă, ca apoi să se năpustească asupra useriștilor în ieșirile publice. Toți par genul care acasă își iubesc nevasta, iar apoi pe stradă o iau la palme. Surprinzătoare e și reacția nevestei, care nu protestează, ba și îi dă cu poșeta în cap celui care vrea să o scoată din mâinile abuzatorului. Mai mult, starleta de la județ, merge prin vecini (a se citi prin presă) și zbiară în gura cu gura larg deschisă, că a băgat actele de divorț, fără însă o reacție din partea nevestei.

PNL și USR pare într-o asemenea relație masochistă. Nici unul nu vrea să anunțe oficial divorțul, iar conjunctural se mai bagă în pat unul cu altul.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole