O fabrică din Timișoara se extinde. Se vor produce componente electronice și vor fi asamblate sisteme de baterii de înaltă tensiune pentru automobile hibrid și electrice

O compania germană își extinde fabrica din Timișoara cu peste 20.000 de metri pătrați pentru producție și birouri. În noua clădire se vor produce componente electronice și vor fi asamblate sisteme de baterii de înaltă tensiune pentru automobile hibrid și electrice. Astfel vor fi create noi locuri de muncă.

DRÄXLMAIER Group a inaugurat șantierul noii clădiri în cadrul unui eveniment la care au participat autoritățile locale și județene. Valoarea investiției în clădiri și echipamente de producție în această primă fază se ridică la 40 de milioane de euro. Proiectul presupune construirea a peste 20.000 de m² de zone de producție, depozite și clădiri de birouri. DRÄXLMAIER Timișoara va produce aici componente electronice pentru aplicații de înaltă tensiune. Datorită noilor produse E-mobility, numărul tehnologiilor de producție va crește masiv, incluzând producția de electronice și asamblarea sistemelor de baterii pentru mașinile hibrid ale unui producător de automobile premium, care  va debuta în acest an.

„Această investiție este importantă pentru orașul Timișoara și pentru comunitate. Timișorenii vor realiza în mod sustenabil componente E-mobility pentru automobile premium, într-o fabrică modernă folosind tehnologie de ultimă generație. Construim o clădire cu nevoie de energie aproape zero. Vom avea metode de încălzire și răcire pasive și active, inclusiv recuperarea căldurii, vor fi instalate panouri solare pentru a produce energie proprie. Mizăm pe termen lung pe susținerea și parteneriatul cu autoritățile locale pentru implementarea cu succes a acestui proiect de anvergură”, spune Dr. Alexander Schubel, Directorul General Operations al DRÄXLMAIER Timișoara.

„Acesta este un pas mare în transformarea digitală și în viitorul DRÄXLMAIER Timișoara. În următorii câțiva ani, DRÄXLMAIER Group va investi peste 200 de milioane de euro în fabrica din Timișoara. Vom crea peste 1.000 de locuri de muncă suplimentare pentru angajați specializați și calificați și vom extinde capacitatea fabricii etapizat, în mai multe faze de dezvoltare”, a spus Stefan Brandl, CEO și Vice Chairman DRÄXLMAIER Group.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și-a exprimat susținerea pentru investiția care contribuie la dezvoltarea orașului. „Ne bucurăm că DRÄXLMAIER Group a început la Timișoara construirea unei fabrici moderne și vitale pentru industria auto. Acest lucru demonstrează că investitorii au încredere în Timișoara, iar DRÄXLMAIER Group își reafirmă încrederea în specialiștii de aici și influențează în mod pozitiv economia orașului pe termen lung. Noi vom susține compania în toate etapele de implementare ale proiectului”, a declarat primarul Timișoarei.

Autoritățile au accentuat importanța pe care industria auto o are pentru dezvoltarea orașului. „Este o bucurie să vedem că firma de prestigiu DRÄXLMAIER își continuă investițiile în Timișoara și contribuie astfel la amplasarea Timișului pe primul loc în țară, după București, în topul exportatorilor. Prefectura Timiș va oferi tot sprijinul pentru implementarea acestui proiect, întrucât investiția contribuie la planul de dezvoltare economică a județului”, a declarat Mihai Ritivoiu, prefectul de Timiș.

DRÄXLMAIER Group este pionier în domeniul electromobilității, iar fabrica din Timișoara va fi un pilon important pe termen lung în producția componentelor electronice și de înaltă tensiune pentru clienții companiei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole