Noua maternitate a Spitalului Județean Timișoara va fi finalizată în toamnă – un proiect PSDobra care a costat 13 milioane de euro, fonduri europene

Un nou proiect PSDobra, lăsat moștenire administrației PNL la faza de execuție, de către fostul șef al CJ Timiș, Călin Dobra, se apropie de finalizare.

Consiliul Județean Timiş a semnat, în 6 iulie 2020, contractul prin care proiectarea şi execuţia noii maternităţi care în urma licitației a fost câștigat de asocierea Construcţii Erbaşu SA – Tehnodomus SRL – Hospital Technical Solutions – Kral Medical Solutions SRL – Tehnoplus Medical Service – Sfera Con.

Județul Timiș va beneficia de cea mai modernă maternitate din vestul țării! Am reușit accesarea de fonduri europene nerambursabile în valoare de 12 milioane de euro prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Ungaria!  Urmează semnarea contractului de finanțare și demararea procedurilor privind studiul de fezabilitate, proiectul tehnic și execuția! Cred că este unul dintre cele mai importante proiecte ale Județului Timiș, așteptat de zeci de ani de toată lumea. Am promis, facem!“, a declarat pe 2 iulie 2018, fostul șef al CJ Timiș, Călin Dobra.

Practic administrația Călin Dobra a inițiat prima maternitate construită în acest oraş în ultimii 50 de ani.

Potrivit unei informări a CJ Timiș de zilele trecute, construcția noii maternităţi din Timişoara, care aparţine de Spitalul Judeţean Timişoara, va fi terminată pe 1 septembrie.

În 1 septembrie 2023 finalizăm lucrările la cea mai modernă maternitate din regiune şi nu folosesc cuvinte mari. Ce am construit de la piatra de temelie, în acest mandat, va fi cea mai bine pusă la punct maternitate, inclusiv din partea noastră de Europa. După recepţie şi după dotarea corespunzătoare a clădirii, în iarna lui 2023, vom marca o premieră medicală importantă: singura maternitate publică din Timişoara construită în ultimii 50 de ani. Am făcut o vizită de monitorizare a progresului pe şantierul noii maternităţi şi mi s-a confirmat că lucrările evoluează mulţumitor. Sunt schimbări semnificative faţă de ultima vizită şi şi abia aştept să văd că acest proiect european este dus la bun sfârşit deoarece e vital pentru mamele însărcinate şi familiile lor”, și-a asumat meritele pe care nu le are, într-o postare pe Facebook de zilele trecute, actualul șef al CJ Timiș Alin Nica, care în aproape trei ani de mandat nu are nici măcar un proiect major propriu de dezvoltare, iar lista de investiții din 2023 cuprinde în covârșitoarea sa majoritate proiecte majore ale administrației PSDobra.

Lucrarea este finanţată din fonduri europene, printr-un proiect România-Ungaria, de la bugetul de stat şi cel al Consiliului Judeţean Timiş, iar costurile se ridică la peste 13 milioane de euro, cu tot cu dotările ce vor completa aparatura acum existenta la Maternitatea Bega, care va fi transferată aici.

Reamintim că în cei doi ani și șapte luni de când se află la conducerea județului Alin Nica s-a remarcat prin faptul că este acuzat în trei dosare penale de către Agenția Națională de Integritate pentru conflict de interese, fals în declarații și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

Buletin de Timișoara a dezvăluit chiar astăzi că incompetenta conducere PNL a Consiliului Județean a creat un nou scandal, deoarece Alin Nica și-a executat mâna dreapta, căruia i-a lăsat pe mână județului până acum, este vorba despre administratorul public Marian C. Vasile, care, conform unor surse administrative, se dorește a fi scos țap ispășitor pentru toate nerealizările CJ Timiș, un lucru incorect și inexact, deoarece vorba românului, pește de la cap de impute, dacă nu erau cumva gata împuțit când a păcălit electoratul în 2020.

Opt focare active de Covid-19 în Timiș

DSP Timiș anunță că la aceasta dată, la nivelul județului Timiș sunt 8 focare sunt active și se află în supraveghere epidemiologică. CENTRUL DE CARANTINARE de la Liceul «Dimitrie Leonida»…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole