Nou scandal în PNL Timișoara. Viceprimarul Cosmin Tabără despre fostul primar: Nicolae Robu e frustrat că a pierdut funcția de primar

Demarcarea procedurilor pentru scoaterea la licitație a execuției viitorului stadion din Calea Buziașului a reaprins spiritele în PNL Timișoara, însă și între PNL și USR.

Așa cum Buletin de Timișoara v-a informat deja aici, atât primarul Dominic Fritz, cât și viceprimarul Cosmin Tabără au intrat în concurență acerbă , la începutul acestei săptămâni, pentru a anunța scoaterea la licitație a proiectului Lego.  

Celor doi le-a răspuns fostul primar, Nicolae Robu, care le-a transmis să le fie rușine, pentru că au redus capacitatea arenei de la 15 la 9 mii de locuri, luare de poziție pe care o găsiți aici.

Deși totul părea că va rămâne la stadiul de aruncat unii în alții cu două-trei replici, conflictul a escaladat ieri seară.

Prezent la emisiunea unei televiziuni locale, viceprimar Cosmin Tabără l-a acuzat pe Nicolae Robu că este frustrat că a pierdut alegerile pentru funcția de primar.

Mai mult, liberalul spune că în fapt nu USR a câștigat alegerile locale, ci PNL le-a pierdut, sugerând voalat că este chiar vina lui Nicolae Robu pentru acest lucru.

“Am avut o discuție săptămâna trecută cu domnu Robu, am înțeles mesajul, atitudinea lui pentru a-și proteja proiectul. Ce nu am înțeles, termenii prin care s-a adresat. Eu nu sunt niciodată de acord cu acești termeni. Probabil că sunt și termenii care au dus la pierderea primăriei Timișoara de către domnia lui. Nu mă veți auzi niciodată apelând pe cineva cu astfel de termeni și dumnealui știe foarte bine că eram unul dintre cei care de fiecare dată îi atrăgea atenția în Biroul Permanent Județean când consideram că se greșește, dar nu m-am adresat niciodată nimănui cu apelative sau cu jigniri. Înțeleg și frustrarea pierderii funcției de primar, dar îi aduc aminte, și este convins, că dacă mă asculta după europarlamentarele din 2019, când i-am spus cinci lucruri pe care noi trebuie să le face nu doar dumnealui, puteam să câștigam clar primăria pentru că nu a fost câștigată de către USR, este foarte clar și toată lumea știe, ci am pierdut-o noi și implicit primarul Nicolae Robu, care a avut niște merite deosebite în dezvoltarea orașului, pe care i le recunosc, pentru că atât baza CNI, cât și proiectul Lego sunt proiecte demarate de dumnealui, îi mulțumesc pe această cale, vedeți că eu la ocară răspund cu bun simț și așa voi face întotdeauna, așa cum i-am mulțumit și primarului Dominic Fritz că a pus ultima semnătură și a înțeles prin ceea ce i-am argumentat eu de necesitatea acestui stadion. Ei nu au făcut-o la fel, deși se spune și este un proverb că întotdeauna “se dă în calul are trage“, fiind și singurul care am crezut în acest și m-am bătut pentru acest proiect, dar eu nu vreau elogii și nici nu mă interesează cine taie panglica“, a spus viceprimarul Cosmin Tabără.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole