“Bătaie“ în primărie pe stadionul lui Robu. Dominic Fritz și Cosmin Tabără, care mai de care să anunțe că se scoate la licitație baza sportivă din Calea Buziașului

Momente amuzante astăzi la Primăria Timișoara. A fost “bătaie mare“ pe asumarea unei investiții demarate de fostul primar Nicolae Robu.

Viceprimarul liberal Cosmin Tabără a vrut să îi “sufle“ primarului Dominic Fritz subiectul și fiind probabil mai iute de mână a făcut primul un anunț important.

La ora 15:35 viceprimarul PNL, Cosmin Tabără, a postat pe Facebook informația că sunt gata procedurile pentru scoaterea la licitație a stadionului din Calea Buziașului.

După 11 minute, la ora 15:46, pe pagina de Facebook a primăriei era postat un anunț asemănător.

“Primul nou stadion construit în Timișoara după Revoluție se va ridica pe Calea Buziașului. Primarul Dominic Fritz a semnat, azi, documentația necesară pentru scoaterea la licitației a proiectării și execuției noului stadion.  Acesta va avea un număr minim de 9000 de locuri din care 508 locuri VIP și 102 locuri la loje. Lângă viitorul stadion vom amenaja un parc cu loc de joacă, precum și o parcare. În zilele în care Politehnica Timișoara sărbătorește centenarul, pregătim infrastructura pentru viitorul fotbalistic al orașului“, se arată în comunicarea Primăriei Timișoara.

Postarea viceprimarului liberal Cosmin Tabără sună în felul următor:

“Pot începe procedurile necesare pentru urcarea pe platforma de licitații pentru stadionul ”Lego”! Primarul Dominic Fritz a semnat astăzi documentația pentru această investiție pe care o așteptăm cu nerăbdare în Timișoara. Îi mulțumesc că mi-a ascultat argumentele și a înțeles nevoia construcției acestui stadion. Voi avea și alte propuneri de proiecte pentru Timișoara în domeniile pe care mi le-a atribuit. Știm că există o ”sete” de fotbal în special și de sport în general în Timișoara, dar această investiție nu înseamnă doar ideea de sport la general, vorbim despre nevoia de a face mișcare în mod organizat, civilizat. Stadionul ”Lego” poate fi locul unde copiii, tinerii și adulții se educă, iau parte și la evenimente culturale, concerte, expoziții.  Reamintesc faptul că este vorba de un stadion pe structură metalică, va avea minim 9.000 de locuri și va fi situat la fosta întreprindere Optica în față, la ieșire spre Moșnița Nouă“, a scris Cosmin Tabără.

Incidentul nu este unul întâmplător și arată “strânsa colaborarea“ care există la nivelul conducerii primăriei.

Ca să nu mai amintit criticile extrem de dure pe care viceprimarul PNL le adresează propriei administrații, la fel ca și votul din Consiliul Local, unde se opune proiectelor inițiate chiar de conducerea municipalității din care face parte.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole