Timișoara: corpul consular și primarul Dominic Fritz discuții despre succesul Capitalei Europene a Culturii și despre direcții de colaborare pentru viitor

Primarul Dominic Fritz a găzduit o întâlnire cu reprezentanții Corpului Consular din Timișoara, o ocazie de a reflecta asupra succesului Timișoarei – Capitală Europeană a Culturii 2023 și de a contura direcții de colaborare pentru viitor.

S-a discutat despre consolidarea statutului Timișoarei ca voce europeană, prin valorificarea experienței capitalei culturale în scopul de a stimula viitoare colaborări internaționale, atât în domeniul cultural, cât și în cel economic. De asemenea, s-a pus accent pe păstrarea identității multiculturale a Timișoarei și menținerea orașului nostru ca un spațiu prietenos pentru diverse culturi și naționalități. Este nevoie de implicarea tuturor în promovarea toleranței și a diversității pentru a combate tendințele extremismului naționalist în creștere în România și Europa. Timișoara își dorește să cultive și să consolideze identitatea culturală și multiculturală a tuturor locuitorilor săi.Primăria Timișoara își propune să dezvolte parteneriate strategice în scopul promovării orașului ca hub medical și destinație pentru turismul medical, dar și al inițierii unor viitoare proiecte comune cu alte orașe din Europa Centrală și de Est. Primarul Dominic Fritz a apreciat colaborarea deosebită dintre administrația locală și consulatele din oraș, subliniind că implicarea lor în inițiativele culturale, turistice sau de afaceri are o valoare deosebită pentru Timișoara“, se arată într-un comunicat de presă.

La întâlnire au participat Regina Lochner, Consul al Republicii Federale Germania la Timișoara, Georg Bardeau, Consul onorific al Republicii Austria, Marius Popa, Consul onorific al Regatului Țărilor de Jos,  Ștefan Moțec, Consul onorific al Republicii Cehe, Péter László Tamás, Consul onorific al Ungariei, Pavel Ernest Dupța, Consul onorific al Republicii Macedonia de Nord, Angela Pesavento, Consul onorific al Republicii Italiene la Timișoara și Gheorghe Nacov, Consul onorific al Bulgariei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole