Nicolae Robu: în septembrie 2020, am semnat contractul pentru execuția lucrărilor de construire a Pasajului Solventul

Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, are o nouă ieșire la rampă, din ciclul greaua moștenire, după ce au fost publicate de către actualul primar Dominic Fritz o serie de fotografii cu viitorul Pasaj Solventul.

“În septembrie 2020, am semnat contractul pt execuția lucrărilor de construire a Pasajului Solventul, precedată de actualizarea proiectului tehnic cu câteva aspecte. Lucrările de execuție propriu-zisă ar fi trebuit să înceapă în ultima parte a lunii decembrie. Urmând sărbătorile de iarnă, vremea fiind și ea neprielnică, hai să zicem că trebuia să vedem amenajarea de șantier și primele utilaje în locație la mijlocul lui ianuarie 2021. Ei bine, iată-ne 7 luni mai târziu, cu lucrările încă neîncepute, abia acum anunțate de dl Fritz!”, spune Nicolae Robu.

Dl Fritz a anulat zeci de proiecte

“Dl Fritz a anulat zeci de proiecte, mai exact TOT ce a putut anula, iar pe cele pe care nu le-a putut anula, dat fiind stadiul în care ele erau ajunse, le-a întârziat PE TOATE cu cel puțin 6 luni, pt a le îndepărta de mandatul meu! Nu l-a interesat câtuși de puțin cât chin provoacă celor afectați că nu sunt funcționale Grigore Alexandrescu, Sudului, Mareșal Prezan! El nu e interesat decât de propagandă! Și ce spune, acum, dl Fritz, cel care astă toamnă afirma că nu va face Pasajul Solventul, rod al iresponsabilității fostei administrații? Spune, acum, așa:  PASAJUL SOLVENTUL ȘI PODUL SOLVENTUL “SUNT DOUĂ PROIECTE DE IMPORTANȚĂ STRATEGICĂ PENTRU ORAȘ” și prezintă cu mândrie imagini cum va arăta pasajul (evident: va arăta cum am stabilit eu cu dl Chiș și cu ceilalți colegi de echipă implicați)!”, precizează fostul primar.

Grea moștenire ori “două proiecte de importanță strategică”

“Păi haideți să ne-nțelegem, d-le Fritz: ori ați preluat o “grea moștenire, rod al iresponsabilității”, ori ați preluat “două proiecte de importanță strategică”! Lăsând la o parte ce face și ce spune dl Fritz -de fapt, el nu face nimic, ci doar spune!-, eu mă bucur că am lăsat la Solventul lucrurile într-un stadiu de la care nu se mai poate da înapoi, pt că acest pasaj este unul din obiectivele pt care m-am zbătut cel mai mult, în primul rând pt aducerea în domeniul public a terenului pe care el va fi realizat, teren proprietate a unui miliardar transnațional. Reafirm că dacă aveam terenul, aș fi făcut mai întâi acest pasaj și abia apoi Jiul și Popa Șapcă sau în cel mai rău caz pe toate trei deodată! În forță!”, menționează Nicolae Robu.

Provocarea lui Nicolae Robu pentru Dominic Fritz

“ÎNCĂ AȘTEPT CELE TREI LUCRURI DE LA DL FRITZ: Să ne facă cunoscut un proiect propriu, la stadiul de idee, pt că mai avansat evident că nu are nici după aproape un an de mandat, să-și publice fotocopie după actul de identitate în care are înscris domiciliul, să-și publice fotocopii după diplomele pe care a pretins că le are: diploma de bacalaureat, diploma de licență și diploma de master”, sunt cele trei provocări lansate de Nicolae Robu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole