Dominic Fritz anunță că depune contestație pentru respingerea finanțării noii maternități Odobescu – avem un proiect matur, îndeplinim criteriile de evaluare și nu este deloc clar unde am fost depunctați

Primăria Municipiului Timişoara a anunţat că va contesta punctajul acordat de Ministerul Sănătăţii pentru noua mternitate, în vederea obţinerii de fonduri nerambursabile prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). În urma evaluării proiectelor, maternitatea nouă a primit un punctaj de 60 de puncte din 100, iar proiectul nu va beneficia de fonduri prin PNRR.

Depunem contestație la Ministerul Sănătății pentru finanțarea noii maternități. Solicităm reevaluarea proiectului nostru, pentru că avem un proiect matur, îndeplinim criteriile de evaluare și nu este deloc clar unde am fost depunctați. Ministerul Sănătății nu ne-a dat o motivare a punctajului și asta ne ridică niște semne de întrebare.  Estimările noastre interne ne arată că punctajul ar fi trebuit să fie mai mare decât cel anunțat de Ministru și astfel, ne-am fi încadrat pe lista de proiecte câștigătoare. Lista câștigătorilor a fost anunțată în dimineața zilei de 11 ianuarie, printr-o conferință de presă, deși rezultatele finale au fost raportate pe platforma dedicată PNRR doar în seara zilei respective. În momentul conferinței de presă a Ministerului, echipele din cadrul Primăriei împreună cu proiectantul, încă pregăteau răspunsurile pentru cererile de clarificări pe care le-a cerut Ministerul Sănătății. Nu a fost tocmai un semnal bun“, a declarat Dominic Fritz.

Noua maternitate e un proiect important al orașului. Mă bat până la capăt pentru interesul Timișoarei, a mai spus primarul orașului.

Vorbim de fonduri publice, care vin de la Comisia Europeană și trebuie să existe o transparență a alocării acestor bani. Sunt sigur că Ministerul Sănătății are fie opțiunea suplimentării fondurilor, fie un fond de urgență pentru contestații așa cum ar fi normal în cazul în care există contestații întemeiate. De asemenea, mă aștept ca această contestație a noastră să fie evaluată de o altă comisie, independentă politic și de Ministerul Sănătății. Noua maternitate e un proiect important al orașului. Un proiect de 150 milioane de euro pe care nu îl putem face din bugetul local și cu care vrem să facem un spital în care și pacienții și cadrele medicale să aibă condiții la standarde europene. Să scăpăm odată de spitale închiriate și condiții improprii. Mă bat până la capăt pentru interesul Timișoarei, pentru tratament corect și transparent, și pentru o infrastructură spitalicească de secol 21“, a adăugat Dominic Fritz.

Proiectul pentru construcţia unei maternităţi noi în zona Balta Verde are autorizaţie de construire emisă, fiind posibilă lansarea licitaţiei de execuţie.

Costul de realizare al investiţiei este de 683.636.275,88 lei (fără TVA), echivalentul a 138.161.370,20 euro (fără TVA). 

Recomandările noastre

Cele mai citite articole