George Simion (AUR) susţine că suspectează un blat al PSD pentru menţinerea în funcţie a lui Florin Cîţu. Ce spune Gabriela Firea

Co-preşedintele AUR, deputatul George Simion, s-a arătat nemulţumit de absenţa a trei reprezentanţi ai PSD de la şedinţa Birourilor permanente reunite ale Parlamentului, unde ar fi trebuit stabilit calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură depuse vineri noaptea de parlamentarii AUR şi USR PLUS, şi care a fost suspendată din lipsă de cvorum.

El a arătat că între cei care au absentat s-au numărat parlamentarii PSD Gabriela Firea, Robert Cazanciuc, Daniel Suciu, care nu au asigurat astfel cvorumul necesar, dar şi „adepţii lui Florin Cîţu de la PNL”.

„Au fost ca şi ieri, la ora 23,00, prezenţi doar 12 membri ai Birourilor permanente reunite. Au lipsit trei membri ai Birourilor reunire de la PSD. (…) De ce s-a întâmplat acest lucru, atât timp cât era prezenţa online? Era suficientă prezenţa online. Nu s-au prezentat. Au fost absenţe din partea PSD-ului – patru la număr – şi aseară, la ora 23,00. (…) Ce a împiedicat-o pe doamna Firea? Şi răspândesc minciuni că nu toţi parlamentarii AUR au semnat moţiunea, că erau plecaţi peste hotare. Nu era nimeni plecat, astea sunt minciuni ca să-l salveze pe domnul Cîţu. O să-l întreb pe domnul Ciolacu cine lansează minciunile astea? (…) Ăsta e un blat în toată regula, e a doua oară când se întâmplă”, a declarat Simion la Parlament.

El a anunţat că o să ia legătura cu conducerea PSD, adăugând că „i-a scris aseară” lui Marcel Ciolacu, dar acesta nu a răspuns.

„O să sunăm conducerea PSD-ului. Înţeleg că conducerea PD e formată din trei membri: domnii Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu şi Vasile Dîncu. Nu vreau să cred că se poartă discuţii pe ascuns cu Klaus Iohannis şi eu nu acuz, dar oamenii vorbesc, întreabă. De ce este ţinut în funcţie Florin Cîţu, când nu mai are o majoritate parlamentară? (…) Cei de la PSD au spus că vor depune moţiunea în luna septembrie şi după aia s-au răzgândit. De ce n-au fost prezenţi acum? Nu vreau să acuz şi îndemn toţi PSD-iştii să pună presiune pe conducerea lor să scape de Florin Cîţu şi să ne scape şi de miniştrii USR-işti, că până nu pleacă Cîţu, nu pleacă nici miniştrii USR-işti”, a afirmat co-preşedintele AUR.

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea, senator PSD, spune la rândul său că nu participă la mascarade.

Nu particip la mascarade! Nu voi fi niciodată la remorca incompetenților! Ce înțelegeri să fac cu cei care patronează dezastrul din București și din marile orașe? Pentru mine și sute de mii de bucureșteni, USR-Plus și Orban înseamnă Nicușor și Clotilde!!! Adică, dublarea și urmează triplarea prețului la transportul public, eliminarea subvenției pentru agentul termic – deci facturi uriașe -, gunoaie, șobolani, țânțari, mirosuri pestilențiale, lăsarea spitalelor fără finanțare, lipsa de pregătire a școlilor pentru noul an de învățământ, abandonarea șantierelor pentru construirea de poduri, pasaje, supralărgiri, tăierea plăților de supraviețuire pentru persoanele cu dizabilități, blocarea tuturor investițiilor din Capitală, șomaj, lovituri succesive date mediului de afaceri! Cu cine sa mă aliez? Mofturile cui să le cred și să le înțeleg? Pe ale unora care i-au înșelat și pe cei care le-au dat votul? Pe cei care își bat joc, prin reprezentanții lor, de bucureșteni și de locuitorii marilor orașe, unde “au câștigat” din soft alegerile? Niciodată! Răul din politică se elimină rând pe rând! Textul Moțiunii de cenzura al echipei social-democrate este corect, argumentat, profesionist! Acesta trebuie votat! Se referă la situația economică actuală a țării și la scăderea nivelului de trai. Vinovați sunt toți cei de la putere, deci și cei care fac acum pe imaculații! Minciuna are întotdeauna picioare scurte!, a precizat Gabriela Firea.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole