FOTO: un nou drum de munte spectaculos prinde contur – primul lot din Transapuseana, “Transalpina de Apuseni“, a fost recepționat

Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, fiind vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Marius Haţegan, de profesie inginer, afirmă că „lucrările sunt de nota 10”.

Astăzi, a avut loc recepţia lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puţin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru judeţul Alba şi pentru România. O investiţie pe cât de costisitoare, pe atât de necesară. Ca inginer, pot zice că lucrările sunt de nota 10 şi de «jos pălăria!». Ca vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, transmit că am respectat, la fix, termenul de finalizare a lucrărilor”, a anunţat, pe reţelele de socializare, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Marius Haţegan.

Acesta a prezentat şi cifre legate de realizarea acestui prim tronson: s-au folosit  26 de mii de tone/277 de mii de mp de strat de beton asfaltic, 41 de mii de tone de strat de binder, 44 de mii de metri cubi de piatră spartă pentru fundaţie, 25 de mii de metri cubi de beton folosit pentru lucrări de consolidare şi 23 de mii de metri liniari de parapet metalic.

Drumul judeţean (DJ) 107I, cunoscut iniţial ca ”Transalpina de Apuseni”, a fost denuimit ulterior Transapuseana. Este cea mai mare investiţie pe un drum judeţean din România, cu o valoare totală a proiectului de peste 73 de milioane de euro, proiect în mare parte finanţat din fonduri europene. Drumul, în lungime de 78 de kilometri, face legătura între municipiul Aiud (Autostrada A10) şi zona Bucium – Abrud (DN 74).

Recomandările noastre

Cele mai citite articole