FOTO. Primăria Dumbrăvița a recepționat noua Casă de Cultură “dotată“ cu o sală cu ecou de 11 secunde și cu scările care duc în tavan

“Am avut recepția finală a Casei de Cultură din Dumbrăvița. Cea de la televizor cu scările care duc în… tavan“ – anunță primarul Horia Bugarin.

Sala cu ecou de 11 secunde

“Peste 9 milioane de lei a costat în final, pe parcursul a 4 ani, totul din bugetul localității. Cam cât o școală nouă sau 2 grădinițe sau o Casă de Cultură funcțională și o grădiniță. Dar sala mare nu poate fi folosită în clipa de față pentru evenimente cultural-artistice, din cauză că are un ecou de 11 secunde. Asta va presupune alte cheltuieli. Plus dotări și amenajare exterioară“, precizează primarul Dumbrăviței.

Încăperile din Casa de Cultură transformate în săli de clasă

“Luni începe un nou an școlar și avem cea mai mare creștere a numărului de copii înscriși la școală și grădiniță, de la 1300 la 1600. Am vrut să nu mai fie respinsă nicio cerere de înscriere și am căutat soluții rapide pentru a reuși asta. Astfel am mai închiriat spațiu pentru grădiniță la clădirea roșie și am transformat încăperile din Casa de Cultură în săli de clasă. Știu ca nu sunt cele mai bune condiții și nu sunt nici eu pe deplin mulțumit. Școala nouă este în construcție și căutăm surse de finanțare pentru încă una, vom amenaja curtea grădiniței și căutăm soluții pentru copiii din grădinița roșie până la finele anului“, spune Horia Bugarin.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole