Au început lucrările la centrul cultural pentru copii din Kuncz. Dominic Fritz: Centre similare construim și în Freidorf și în Fratelia

Primarul Timișoara a anunțat astăzi că au început lucrările la centrul cultural pentru copii din Kuncz.

Investiția care se ridică la 5 milioane de lei fără TVA, finanțată din fonduri europene, ar trebui finalizată până la jumătatea anului viitor.

“Am dat, astăzi, ordinul de începere pentru construcția unui centru cultural și educațional pentru copiii care locuiesc în cartierul Kuncz. Copiii cu vârste între 7 și 12 ani vor avea un loc unde să se întâlnească după orele de școală, să își facă temele, să își descopere talentul pentru muzică, desen, teatru sau dans în diferite cursuri artistice, să citească sau să facă sport. Să aibă șansa să deprindă de mici cunoștințe care îi vor ajuta să ducă o viață independentă și să scape de povara sărăciei. Este o construcție de circa 5 milioane de lei fără TVA, finanțată din fonduri europene și estimăm că lucrările se vor finaliza până la jumătatea anului viitor“, a declarat Dominic Fritz.

Centre similar vor fi ridicate și în Freidorf și în Fratelia

“Centre similare construim și în Freidorf și în Fratelia. În Freidorf, fostul cinematograf devine centru cultural și educațional pentru locuitorii cartierului. În Fratelia am obținut o finanțare din fonduri europene de peste 3,5 milioane de lei, pentru ridicarea unei clădiri noi, pe strada Pavlov, cu același scop. Investițiile în cultură ca motor de integrare socială și dărâmare a zidurilor imaginare dintre noi sunt o componentă importantă a strategiei de dezvoltare a Timișoarei în următorii ani. Beneficiarii ofertei culturale și educaționale a acestor centre sunt locuitorii întregului cartier, întreaga comunitate locală, nu doar cei mici. Facem investiții pentru a crește calitatea vieții oamenilor, al căror efect nu îl vom vedea mâine, ci în câțiva ani“, a mai precizat primarul Timișoarei.

Comuna Saravale se digitalizează

Primăria Saravale pune la dispoziția cetățenilor noi servicii online pentru a eficientiza și simplifica interacțiunea dintre cetățean și autoritatea publică locală. Este vorba despre 4 noi secțiuni: Verificare solicitări, Sesizări,…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole