FOTO. Dominic Fritz a descins la o imensă groapă ilegală de gunoi din zona Mehala: nu ajunge să suni pe Olx să vină cineva și să ducă deșeuri undeva

Focar de infecție în zona Mehala din Timișoara. Polițiștii locali au descoperit o imensă groapă ilegală de gunoaie, în urma unei sesizări făcute în cursul zilei de luni. Imediat agenții s-au deplasat la fața locului, unde au constatat că o cantitate impresionantă de deșeuri a fost depozitată ilegal pe un teren privat, iar apoi gunoaiele au fost îngropate pentru a nu fi descoperite.

“Sunt cantități impresionante de deșeuri atât din construcții, cât și deșeuri menajere sau asimilabile. Din primele verificări, am reușit să-l identificăm pe unul dintre constructori, care se pare că se scăpa cumva de deșeurile astea predându-le unei firme neautorizate. În cursul zilei de astăzi a fost deja sancționat constructorul cu 40.000 lei. Am reușit să identificăm până la ora asta firma care prelua deșeurile și le îngropa, le aducea, le abandona în zona asta. Au fost invitați la sediu pentru lămurirea situației și cu siguranță că vom lua măsurile legale. Vom sancționa o dată pentru preluarea și procesarea fără autorizație de mediu, amenzile sunt destul de mari, merg undeva la 7.000 lei, cu 4.000 lei pentru depozitare, în primă instanță, plus o să dispunem un termen rezonabil ca să predea tot ce este aici unui operator autorizat să prelucreze deșeurile”, a explicat Hajdu Attila, noul șef al Poliției Locale Timișoara.

Hajdu Attila a precizat că urmează să fie identificați toți constructorii care au apelat la firma care a aruncat gunoaiele ilegal în zona Mehala.

De asemenea, Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a efectuat o vizită pe teren și a făcut apel la Garda de Mediu Timiș să intervină, astfel încât astfel de situații să fie prevenite.

“Ce vedem aici este o groapă de gunoi ilegală. Mă tem că nu este singura în Timișoara, dar este o practică ce trebuie să se oprească și transmit un semnal foarte clar tuturor celor care comit astfel de ilegalități că s-a terminat cu aceste lucruri. Vom amenda, ne vom folosi de toate pârghiile de care dispunem prin Poliția Locală, dar fac apel și la Garda de Mediu să ia în serios atribuțiile lor și să nu mai permită ca astfel de lucruri să se întâmple în Timișoara. Ca să fie foarte clar, oricine are deșeuri, are o obligație să predea aceste deșeuri unei firme autorizate. Nu ajunge să suni pe Olx și să vină cineva și să aducă aceste deșeuri undeva fără să existe trasabilitate. Orice firmă care preia aceste deșeuri trebuie să aibă o autorizație, trebuie să arate că are unde să depună aceste deșeuri. Ce se întâmplă aici nu este legal. Noi presupunem că aici s-au făcut poate și peste 100.000 euro bani tocmai pentru că nu s-au respectat normele legale, la un preț mult sub piață”, a declarat Dominic Fritz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole