FOTO. Cascada Bigăr nu și-a pierdut farmecul. Rămâne la fel de frumoasă!

Cascada Bigăr, unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, s-a prăbușit în luna iunie a acestui an din cauze naturale, sub propria greutate, în urma acumulării în timp a travertinului și a mușchiului.

Buletin de Timișoara a vizitat în data de 27 august obiectivul turistic cel mai apreciat din județul Caraș-Severin , desemnat în unul din topurile realizate de „The World Geography” drept cea mai frumoasă cascadă din lume.

Farmecul locului nu s-a pierdut, turiștii sunt în continuare prezenți, iar bucuria care o oferă natura a rămas aceeași. Vă prezentăm fotografii realizate la cascada Bigăr, pentru a vedeam cum arată la câteva luni de la nefericitul incident, iar pe pagina noastră de Facebook puteți vedea și imagini video cu cascada care probabil pentru mulți va rămâne cea mai frumoasă din lume.

Zona Izvorul sau Izbucului Bigăr este inclusă din anul 2000 în Parcul Naţional Cheile Nerei-Beușnița. Izvorul este alimentat de un curs de apă subteran, care străbate peştera Bigăr din Munţii Aninei.

După aproximativ 200 de metri, apa izvorului se varsă în râul Miniș, de pe un prag stâncos, formând cascada de tuf calcaros, ce poată numele de Cascada Bigăr.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole