VIDEO. Simbolul incompetenței CJ Timiș sub Alin Nica – șantierul abandonat Dumbrăvița – Giarmata – A1

Se spune că atunci când doi îți spun că ești beat trebuie să mergi la culcare. Puțină lumea însă respectă acest dicton și mai toți cei aflați în această situație devin mai îndârjiți în propria abureală.

Este și cazul locuitorului satului Dudeștii Noi, ajuns șef al CJ Timiș, Alin Nica, care se conduce după zicala “prostul când s-a făcut împărat, mai întâi pe tată-său l-a spânzurat“, și care recent a fost atenționat atât de USR, cât și de PSD, cu privire la politica incompetenților și lacheilor din administrația județeană, dar omul nu a înțeles nimic.

USR Timiș a spus că Alin Nica face doar “gargară politică de nivel comunal“, iar șeful PSD Timiș, Alfred Simonis, a declarat că “echipa liberală de la CJ Timiș, în frunte cu șeful instituției Alin Nica, dă dovadă de o incompetență crasă și face o politică de cătun, având ca vicepreședinți și consilieri care sunt doar pe post de lachei“.

Dovada indubitabilă a incompetenței administrației Alin Nica este drumul județean Dumbrăvița – Giarmata – A1.

Șantierul a fost abandonat, contactul cu constructorul a fost reziliat, iar drumul județean actual arată ca după bombardament fiind plin de cratere și de gropi, iar mașinile sunt nevoit să facă slalom pentru a se strecura prin ceea ce înseamnă urmările administrației peneliste în Timiș.

La ora aceasta nu se știe nimic ce se întâmplă cu lucrarea finanțată prin fonduri europene, care cel mai probabil se vor pierde, deoarece în epoca Alin Nica, Consiliul Județean Timiș a devenit o instituție opacă, netransparentă, necomunicațională, mai ales pe teme importante, bazându-se doar pe trădători, oameni fără caracter și parașute adunate din săli de sport, șnapani care doar mulg de bani pe cine apucă și pe cine le permite.

Știm ca și informație mai recentă doar că CJ Timiș a contractat în luna ianuarie 2022 Servicii de expertiza tehnica drum DJ 691 pentru o sumă de 97 de mii de lei, deci alți bani ca să afle cum stă treaba cu drumul.

“Expertiza tehnica pentru lucrari, care cuprinde ridicarea Topo, determinari calitative a lucrarilor si materialelor puse in opera si determinari cantitative pentru drumuri publice pentru lungimi de maxim 10km. Serviciile se vor presta in conformitate cu cerintele caietului de sarcini si modelul de contract atasat prezentului anunt. Rugam a transmite pe email la adresa corina.radu@cjtimis.ro urmatoarele documente: documentul care atesta forma de înregistrare al acestuia, documentul de atestare al expertului tehnic pentru cerințe Af, A4, B2, D, valabil la data prezentarii si un centralizator de preturi care sa cuprinda totalitatea serviciilor care fac obiectul caietului de sarcini pus la dispozitie prin intermediul SEAP“, se arată în anunțul din Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Lucrările au fost începute în luna septembrie 2020 de către fostul șef al CJ Timiș, Călin Dobra, dar administrația penelistă a fost incapabilă să o ducă proiectul până la capăt, așa cum susține și Alfred Simonis.

“N-am văzut din păcate niciunii proiecte importante, majore, demarate în acest an și 7-8 luni de când dl. Nica a preluat președinția CJ Timiș, ba mai mult, n-am văzut nici măcar idei care urmează să fie transpuse în proiecte la nivelul Consiliului Județean. Nimic care să vină din partea administrații sau a președintelui Consiliului Județean Timiș. Lărgirea la patru benzi de la Giarmata, prin Dumbrăvița, este un proiect compromis, iar principalul vinovat pentru eșecul acestui proiect este Alin Nica și administrația domniei sale, pentru că dincolo de faptul că se vor pierde fonduri europene, suntem în faza în care se încearcă o nouă proiectare, scoatere din nou la licitație, nu e foarte clar ce se va întâmpla acolo, cert este că va mai dura ani de zile până când descărcarea de pe autostradă, un proiect început în 2017 de către administrația PSD a Consiliului Județean, să fie finalizată, iar Alin Nica și administrația sa sunt vinovați pentru eșec și pentru pierderea fondurilor europene“, a spus Alfred Simonis.

Cert este că nervii șoferilor sunt întinși la maxim de o administrație incompetentă care din păcate va mai bântui ca o fantomă prin județ încă doi ani.

Timișul la nivel european – cu Alin Nica și Dănuț Groza.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole