Florin Cîțu și Alin Nica au păcălit timișorenii în problema Colterm. Liderul deputaților USR: sumele din Trezorerie pot fi folosite doar pentru investiții, nu pentru cheltuieli curente

Liderul deputaților USR, Ionuț Moșteanu, le bate liberalilor obrazul gros ca un șorici și acuză că au mințit de la cel mai înalt nivel.

“Am văzut recent declarațiile premierului demis Florin Cîțu care anunța că a găsit o soluție pentru Timișoara, anume un credit din Trezoreria de stat. Ce a uitat să ne spună Premierul este că, conform legii, sumele din Trezorerie pot fi folosite doar pentru investiții, nu pentru cheltuieli curente, a scris astăzi pe Facebook“, liderul deputaților USR.

Soluția parlamentarelor USR

“În acest sens, într-un timp record, USR a reușit să depună un proiect de lege de modificare a Ordonanței de Urgență 83/2021 din iulie, astfel încât primarii să poată obține credite rapide, inclusiv pentru funcționare. Este soluția legală și rapidă, dacă vrem să ne asigurăm că sistemele centralizate de termoficare, devalizate timp de 30 ani de vechii politicieni, nu intră în faliment, iar cetățenii nu rămân fără căldură și apă caldă. Mulțumesc colegilor mei, Oana Cambera, inițiatoarea proiectului de lege, lui Raoul Trifan și Silvia Dinică, co-inițiatori, pentru că au depus într-un timp record un proiect de lege util pentru primari. Sper ca PSD și PNL să înțeleagă gravitatea momentului, iar legea să fie adoptată rapid“, a mai precizat Ionuț Moșteanu.

Alin Nica și PNL Timiș prin organizația Timișoara, condusă de viceprimarul Cosmin Tabără, au susținut public minciuna că premierul Florin Cîțu a găsit soluții pentru oraș.

„Premierul interimar Florin Cîţu, soluție pentru termoficarea din #Timisoara: „Era o ordonanţă de urgenţă pe care am dat-o anul acesta pentru a se putea împrumuta din Trezorerie. (…) Sper ca în următoarele zile să aibă resursele necesare pentru a putea avea gaz şi căldură în Timişoara, resursele sunt acolo, la Ministerul Finanţelor, doar am avut discuţia pentru a-i arăta cum poate să acceseze aceşti bani. Avea posibilitatea, poate nu ştia. I s-a explicat acum (primarului Timișoarei, n.r.) exact cum face””, au scris pe Facebook cei de la PNL Timișoara.

Mai mult decât atât, PNL a distribuit în mediul online o postare sponsorizată prin care promova marea reușită.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole