Florin Cîţu anunţă la Timișoara că va prelua Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene dacă Cristian Ghinea demisionează

Premierul Florin Cîţu anunţă că va prelua interimar conducerea Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene dacă actualul ministru, Cristian Ghinea, va demisiona din funcţie.

Florin Cîţu a fost întrebat sâmbătă, la Timişoara, ce va face în condiţiile în care USR PLUS a anunţat că a depus moţiunea de cenzură împotriva sa.

„Ce facem? Guvernăm, mergem înainte, avem în continuare de făcut lucruri. Marţi, rectificarea bugetară pe care o aşteaptă foarte mulţi români. Aţi văzut că sunt deja întârzieri şi nu ştiu cum s-a întâmplat ca Ministerul Sănătăţii să nu plătească centrele de vaccinare, oamenii sunt neplătiţi de vreo două luni de zile (…). PNRR-ul. Dacă domnul Ghinea pleacă, voi prelua eu ministerul, pentru a mă asigura că lucrurile merg înainte şi vom accelera procedura, ca să mă asigur că vom avea la finalul săptămânii aprobat PNRR-ul”, a declarat premierul.

„Acestea nu sunt momente în care poţi să laşi ţara fără guvern. Cine face acest lucru arată că este iresponsabil şi imaturitate politică”, a mai subliniat şeful Guvernului.

Premierul Florin Cîțu a comentat și moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR împotriva guvernului pe care îl conduce: „Este tristă această alianță USR AUR, noi guvernăm, avem lucruri de făcut”.

„Cred că este tristă această alianță USR AUR, cred că trebuie să se gândească cei de la USR ce înseamnă pentru ei ca oameni… Este vorba de morală, astfel se dă legitimitate unui partid extremist”, a spus Florin Cîțu.

„Guvernăm, avem de făcut lucruri, avem de făcut rectificare… Cine lasă Guvernul în asemenea situație, arată că este iresponsabil”, a mai spus Cîțu.

O poziție asemănătoare a avut și prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan.

„Eu sunt curios cum le va explica domnul Cioloș europenilor că s-a aliat cu extremiștii”, a declarat Bogdan.

Premierul Florin Cîţu și-a prezentat moţiunea de candidat la preşedinţia partidului în faţa membrilor PNL Timiş.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole