Firma unui liberal, apropiat de Nicolae Robu, a primit “cadou“ de la Alin Nica un contract cu CJ Timiș

Firma SC Backup Technology SRL, care îl are ca și asociat unic pe liberalul Ionuț Gaiță, apropiat de fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, și de fostul secretar general al PNL Timiș, Alin Popoviciu, a primit un “cadou“ din partea Consiliului Județean Timiș, condus de către dușmanul de moarte al celor doi foști lideri PNL menționați anterior și pe care Nicolae Robu îl numea recent “mojic“, și anume Alin Nica.

Însă, pe data de 6 iunie 2022, insinuația condusă de mojicul de la Dudeștii Noi a încheiat un contract de 29.000 de mii de lei pentru “servicii de mentenanță preventivă și corectivă la instalațiile electrice“, cu firma SC Backup Technology SRL, așa cum arată datele din Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Potrivit descrierii din SICAP contractul este pentru “servicii de mentenanță preventivă și corectivă la instalațiile electrice din Palatul Administrativ, din Complexul Imobiliar Bastionul Theresia, din clădirea Lugoj, str.Timișoarei nr.27-33 și pentru rețeaua de iluminare exterioară din Parcul Industrial și Tehnologic Timișoara conform oferta transmisa“.

Așadar, o descriere extrem de vagă din care nu reiese clar ce trebuie să facă firma lui Ionuț Gaiță pe acești bani.

Recent, Buletin de Timișoara a dezvăluit faptul că SC Backup Technology SRL a primit un contract de 1 milion de lei pentru a monta camere video de la Poliția Locală Timișoara, instituție aflată în subordinea viceprimarului liberal Cosmin Tabără, așa cum puteți citi AICI.

Ionuț Gaiță, patronul firmei, a ocupat pe timpul lui Nicolae Robu funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Horticultura, conform unei declarații de avere din 2020. 

Totodată, în noiembrie 2021, USR Timiș dezvăluia faptul că firma lui Ionuț Gaiță avea contracte și cu societatea Colterm, tot pe timpul lui Nicolae Robu.

“Ionuț Gaiță, sponsor al campaniilor lui, (n.r. patronul restaurantului Pescada), a vândut Colterm, la suprapreț un tocător de lemn inutil, în timp ce Dumitru Dinulescu, partener de concediu în Ibiza al lui Robu, a făcut contacte în valoare de 2.632.580 de lei cu Colterm“, arătau cei din USR Timiș.

Mai mult, presa locală dezvăluia în ianuarie 2021 un scandal cu iz de filme de spionaj în PNL Timiş, cu acuzații grave în urma unei întâlniri politice a aripii anti Alin Nica și Dănuț Groza, care a avut loc la restaurantul Pescada, al lui Ionuț Gaiță, de pe Calea Lipovei, așa cum puteți citi în articolul “Acuze de filaj în PNL Timiş. Un filmuleţ cu o întâlnire a unor liberali provoacă scandal în filială/Update. Reacţia lui Pirtea/ Video“.

La alegerile parlamentare din 2020, Ionuț Gaiță a candidat pe lista PNL pentru un loc de senator, pe care însă la ratat.

Contactul către SC Backup Technology SRL vine după ce un alt apropiat al lui Nicolae Robu s-a alăturat echipei lui Alin Nica, care ar fi stat la baza executării politice a fostului primar, așa cum reiese din propriile sale declarații. Este vorba despre fostul viceprimar Dan Diaconu care a acceptat umilitoarea situație a de deveni consilier personal cu jumătate de normă, pe partea de cultură, al mojicului de la Dudeștii Noi.   

Cele două întâmplări vin pe fondul discuțiilor din medul politic, relatate de mai multe surse redacției noastre, privind o înțelegere recentă între Nicolae Robu și Alin Nica, pe care fostul primar al Timișoarei o neagă însă.

Dar cine mai are timp să-l creadă în fața evidențelor?

Recomandările noastre

Cele mai citite articole