Firma de imobiliare a vice-lui PNL al CJ Timiș, Alexandru Proteasa, vinde terenuri cu promisiunea că în 2024 vor exista utilități, cu 70 euro/mp

PNL Timiș l-a propus în toamna lui 2020 pe un necunoscut din Moșnița Nouă, Alexandru Proteasa, să devină vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș.

Personajul nu era cunoscut la vremea respectivă nici măcar de toți membri din conducerea Biroului Politic Județean al PNL Timiș, dar era propunerea imperativă a noului șef al CJ Timiș Alin Nica.

Primele informații despre Alexandru Proteasa au apărut în campania electorală din 2020, pe data de 11 septembrie, când ziuadevest.ro scria că despre prosibile “combinații“ dintre samsarul imobiliar Alexandru Proteasa, consilier local PNL, și primarul PNL din Moșnița Nouă, Florin Bucur. “Primarul PNL și un consilier local și coleg de partid din Moșnița Nouă, acuzați că a asfaltat un câmp pentru a crește prețul terenurilor din apropiere“.

Așadar, descoperim că PNL a pus în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș un veritabil samsar imobiliar din comuna Moșnița Nouă, un exponent al noii găști câștigătoare din PNL Timiș care au devenit ulterior cunoscuți sub numele de “băieții de pe sate“, iar informațiile din mediul politic spun că singurul argument a fost contribuția financiară avută în campania electorală.

Conform declarației de interese din 2020, Alexandru Proteasa era acționar și/sau administrator la următoarele firme:

Conform declarației de avere din 2021, pe care vă recomandăm să o lecturați, atât vicepreședintele CJ Timiș, Alexandru Proteasa, cât și soția sa, au realizat venituri salariale și au încasat dividende de la companiile respective, însă și dintr-un PFA, așa cum puteți vedea mai jos.

Înainte de a deveni vicepreședinte al CJ Timiș, Alexandru Proteasa a deținut calitatea de consilier local la Moșnița Nouă și a participat activ, chiar din postura de președinte de ședință, la mai multe ședințe de Consiliul Local în care urmau să fie aprobate diferite PUZ-uri ale sale sau ale firmelor sale, așa cum reiese din documentele aflate în posesia redacției noastre, motiv pentru care va fi sesizată Agenția Națională de Integritate.

Mai nou, firma Moșnița Imobiliare, vinde teren pe Calea Urseni, în partea aflată pe teritoriul administrativ al comunei Moșnița Nouă.

Potrivit unui anunț sponsorizat care circula zilele acestea pe Facebook, firma promite cumpărătorilor că pentru 70 de euro mp vor avea utilități în 2024.

Terenuri Calea Urseni – plata in 2 rate – 2km distanta de Timisoara

Contact:

Terenurile sunt localizate in comuna Mosnita Noua, Calea Urseni, cu acces direct  la drumul asfaltat (Calea Urseni)

Distanta pana la viitoarea centura – 1.4km

Distanta pana la intrarea in Timisoara – 2km

Distanta pana la sens AEM – 5km

Suprafete: 585mp

Front stradal: 19.5m

Utilitatile (curent, gaz, apa retea, iluminat stradal si drumuri pietruite) vor fi finalizate pana cel tarziu 30 iulie 2024, plata facandu-se astfel:

– 50% la semnarea contractului

– 50% dupa finalizarea utilitatilor mentionate mai sus – 30 iulie 2024, fara dobanda, fara ipoteca – rata fixa

Pret: 70 Euro/mp + TVA (societatile platitoare de TVA nu vor mai plati TVA la semnarea contractului)

Comision agenție: 2% + TVA, se arată în anunțul pe care îl puteți vedea mai jos.

Informații din piața imobiliară spun că parteneri de afaceri ai vicepreședintelui PNL al CJ Timiș, Alexandru Proteasa, sunt diverși italieni și austrieci.

Vă reamintim că recent am publicat două articole referitor la averea șefului CJ Timiș, Alin Nica și a primarului din Dudeștii Vechi, Bono Cucalan, pe care le găsiți AICI și AICI.

Timișul la nivel european, a fost sloganul PNL Timiș în campania electorală din 2020, care pare tot mai mult că era de fapt Timișul imobiliar.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole