VEST: proiectul drumului de mare viteză Filiași-Lugoj avansează – a fost semnată proiectarea pentru tronsonul Drobeta Turnu Severin și Domașnea

Lotul Drobeta Turnu Severin- Domașnea (65 km) al Drumului de mare viteza Filiași-Lugoj are de astăzi contract pentru proiectare semnat.

Asocierea de proiectanți (români, francezi și italieni) are la dispoziție 35,76 milioane de lei (fără TVA) și 26 de luni pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate.

Câștigătoarea contractului pentru lotul 2 este Asocierea EGIS ROMANIA SA – EGIS INTERNATIONAL S.A.S. – PRIMACONS GROUP SRL – ITALROM INGINERIE INTERNATIONALA SRL – ECO GEODRUM SRL.

Este al doilea contract semnat pentru proiectarea unuia din cele 4 loturi ale Drumului de mare viteză Filiași-Lugoj.

Primul contract (pentru proiectarea lotului Filiași-Drobeta Turnu Severin) a fost semnat în data de 10 iunie. Acest lot are o lungime de 70 de km, iar valoarea contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate (care trebuie finalizat în 18 luni) este de peste 21 de milioane de lei (fără TVA).

Finanțate prin Programul Transport (PT2021-2027), aceste contracte reprezintă prima etapă necesară construcției Drumului de mare viteza Filiași-Lugoj (230 km), care are ca principal scop creșterea siguranței si a eficienței economice a rețelei de transport europene care tranzitează România.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole