Dominic Fritz: vom avea locuri de parcare în zonele de blocuri gândite după concepte moderne cu spații verzi integrate

Primarul Dominic Fritz a declarat astăzi că municipalitatea va demara o campanie de informare a populației cu privire la modificările produse prin noul Regulament TimPark.

Edilul spune că serviciul nou înființat în cadrul primăriei prin preluarea sa de la SDM se va ocupa și de amenajarea de parcări la sol din fondurile obținute din plata parcării.

“M-am întâlnit azi cu colegii de la Serviciul de parcări care recent s-au alăturat echipei Primăriei Timișoara în cadrul unui serviciu public care va utiliza banii veniți din abonamentele TimPark pentru amenajarea de parcări. Avem aici o echipă de tineri arhitecți care lucrează deja la noi proiecte de amenajare de locuri de parcare în zonele de blocuri, gândite după concepte moderne cu spații verzi integrate, fluxuri pietonale și copaci salvați de la tăiere“, a precizat Dominic Fritz.

Serviciul își va mări structura cu angajați

“Renunțăm la vechiul concept de betonare excesivă a zonelor dintre blocuri. Spațiul public trebuie să fie pentru toată lumea. Nu putem lăsa orașul să se transforme într-o mare parcare, fără reguli și fără respect față de pietoni, de persoane cu mobilitate redusă, de copii sau vârstnici care au nevoie de culoare pietonale și zone înverzite. Am avut o discuție aplicată cu conducerea serviciului despre pregătirile pentru darea în folosință a noului sistem de parcare în Timișoara, în ultima zi din martie. Avem în lucru și o campanie de informare a populației cu privire la principalele modificări, care se va desfășura în online, dar și în cartiere. Am convenit că în perioada următoare serviciul își va mări structura cu angajați care vor asigura respectarea regulilor de parcare și plata staționării. Noul serviciu de parcări va gestiona sistemul TimPark, dar se va ocupa și de amenajarea de parcări la sol din fondurile obținute din plata parcării și, pe viitor, vor prelua gestiunea de parcări multietajate pe care le avem în pregătire: parcarea de la Louis Țurcanu (suntem în evaluarea ofertelor la licitația pentru proiectare), zona Oituz, zona Dacia, Take Ionescu“, menționează Dominic Fritz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole