Dominic Fritz: Sunt încrezător că problema se va rezolva în cursul zilei de astăzi, dar pe termen scurt

Primarul Dominic Fritz a spus, într-o declarație la Digi24, că speră ca astăzi să fie semnat un contract cu un furnizor de gaz, însă problema s-ar rezolva doar pe termen scurt.

“Este foarte greu să găsim furnizori de gaz și modalități de a plăti facturile. Sunt aproape 50 de mii de locuințe, situația e gravă în spitale și nu ne putem permite să mai lăsăm spitalele în frig încă o noapte. Sperăm ca azi să semnăm un contract și până ajunge agentul termic la timișoreni va mai dura câteva ore. Sunt încrezător că problema se va rezolva pe termen scurt în cursul zilei de astăzi. Nu vreau să promit că și ieri speram că se rezolvă și ați văzut ce s-a întâmplat. Pe piață este o situație de neîncredere a furnizaților și de interpretare a prevederilor legale având în vedre că s-a intrat și în insolvență. Avem nevoie de un efort comun să facem față. Dacă cineva are singur toate pârghiile legale se înșală, de aceea aveam nevoie de o mare solidaritate națională acum“, a declarat Dominic Fritz.

Pe de altă parte, subprefectul liberal Ovidiu Drăgănescu spune că furnizorii se tem.

În continuare, abonații Colterm am stat în frig și în noaptea ce abia a trecut, situația din spitale fiind cea mai gravă. Primăria nu a reușit să convingă niciun furnizor de gaz să semneze un contract de o săptămână, deși toți au avut discuții și cu ministrul energiei, Virgil Popescu. Teama lor este că vor rămâne „furnizor captiv”, decis de justiție, deoarece Colterm este deja în insolvență si contractele nu ar mai putea fi anulate. Astăzi, mai avem o speranță. Dar, după o săptămână doar guvernul ne mai poate ajuta. Dacă ar avea puteri depline, a anunțat Ovidiu Drăgănescu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole