Dominic Fritz: spunem stop dezvoltărilor haotice în Timișoara – zona Oituz și Popa Șapcă este viziunea orașului prin care stabilim direcția

Timișorenii sunt invitați să-și transmită opiniile și sugestiile cu privire la noul plan urbanistic ”Zona Oituz – Popa Șapcă și concept amenajare domeniu public”.

Conceptul de dezvoltare a zonei vizează realizarea unui spațiu educațional deschis orașului, verde, pietonal și umanist. Această abordare este naturală, luând în considerare caracterul de zonă tampon între Cartierul Cetate și zona de afaceri și de comerț Iulius Town, așa cum puteți citi AICI, pe larg.

Privitor la acesta concept de dezvoltare urbană, primarul Dominic Fritz a declarat că în acest mod se pune stop haosului din oraș.

Spunem stop dezvoltărilor haotice în Timișoara. După mulți ani, în sfârșit Primăria este prezentă ca jucător activ în dezvoltarea viitoare a unei zone cu mare potențial situată în vecinătatea centrului, între Oituz și Popa Șapcă. Finalizăm Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru această zonă și îl lansăm în consultare publică până în 8 aprilie. Este viziunea orașului prin care stabilim direcția de dezvoltare a zonei, într-un mod coerent și în pas cu noile tendințe europene de amenajare a spațiului public, accesibilitate și mobilitate urbană. Facem loc pentru două hectare de spații verzi, trasee pietonale și velo, piațete, o nouă gară care să deservească și transportul public urban. Dar și o nouă parcare cu peste 500 de locuri. Una dintre piațete, de dimensiuni considerabile, va pune în dialog direct Memorialul Revoluției și Facultatea de Teologie, două construcții „gemene” ce au fost edificate ca ansamblu. Sunt facilități absolut necesare pentru această zonă. Vedem cum se transformă treptat într-un nou campus educațional, ce include atât strategia de dezvoltare a Universității de Vest, care este proprietarul majoritar al acestor terenuri, cât și investițiile Primăriei în noul Campus Lenau“, a declarat Dominic Fritz.

Proiectul propune amenajarea de noi spații verzi (aprox. 2 ha), plantarea a 350 de noi arbori, 3 ha de trasee pietonale și piațete pentru studenți, rezidenți și turiști. Una dintre piațete, de dimensiuni considerabile, va pune în dialog direct Muzeul Revoluției și Facultatea de Teologie, două construcții „gemene” ce au fost edificate ca ansamblu.

Totodată, este în vedere realizarea unei parcări supraterane multietajate cu peste 500 de locuri, care să fie destinată atât celor care doresc să viziteze Piața Unirii, cât și studenților și personalului universității.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole