Dominic Fritz: am cerut echipelor de deszăpezire să fie prezente pe străzi – avem temperaturi sub zero

Primăria Municipiului Timișoara informează că echipele municipalității sunt pe teren și efectuează operațiuni pentru a preveni formarea poleiului și a evita îngreunarea traficului rutier, în condițiile în care temperaturile au scăzut semnificativ și se înregistrează precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare.

Chiar dacă ninsoarea s-a mai domolit, avem temperaturi sub zero. E important să ținem arterele principale în condiții decente de deplasare. Echipele noastre au împrăștiat deja peste 32 de tone de material antiderapant. Avem stocuri de peste 1.000 de tone și 18 utilaje mari, 16 utilaje mici, plus alte utilaje specializate gata să intervină“, a declarat primarul Dominic Fritz.

În cursul zilei de ieri, operatorul Brantner Servicii Ecologice a ieșit în teren și a asigurat împrăștierea de material antiderapant la intrările în oraș, pe poduri și în girațiile mari din oraș.

S-a intervenit cu 5 autospeciale de capacitate mare și 2 autospeciale de capacitate mică. Au fost împrăștiate cca 32 de tone de material antiderapant. În prezent, carosabilul este umed, dar se circulă în condiții normale. Situația este în permanență monitorizată și se intervine în funcție de necesități.

Pe perioada iernii, în funcție de condițiile meteo, operatorul Brantner Servicii Ecologice este pregătit să intervină cu 18 utilaje multifuncționale de capacitate mare, 16 utilaje multifuncționale de capacitate mică, 3 mini încărcătoare frontale, 10 încărcătoare frontale, 8 utilaje transport zăpadă, 2 autocisterne, 8 autoturisme control și 25 de mini freze de zăpadă.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole